FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Doğan:- "Cumhuriyet Başsavcılığımızca uzun süredir çok gizli bir şekilde yürütülen FETÖ'nün Burdur'daki yönetici sınıfını oluşturduğu tespit edilen yapılanmasına ilişkin bir soruşturmamızda 25 Temmuz'da 19 kişi hakkında arama

BURDUR (AA) - Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Burdur'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yönetici sınıfını oluşturduğu tespit edilen 19 kişi hakkında arama ve gözaltı işleminin uygulandığını belirterek, şüphelilerden 12'sinin gözaltına alındığını bildirdi.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, 17-25 Aralık darbe girişimleri sonrasında FETÖ'nün Burdur'daki yapılanmasının çözümlenmesine ilişkin olarak Cumhuriyet Başsavcılığınca 2015 ve 2016 yılları için yazılı ve sözlü olarak birçok talimat verildiğini belirtti.

Bu talimatlara ilişkin soruşturmaların açıldığını ve kolluk kuvvetlerince birçok kişinin tanık ifadelerine başvurulduğunu kaydeden Doğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kamu kurumlarındaki birçok delil ve belgeye el konulmuş, incelenmiş ve bu konuda birçok araştırma yapılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca uzun süredir çok gizli bir şekilde yürütülen FETÖ'nün Burdur'daki yönetici sınıfını oluşturduğu tespit edilen yapılanmasına ilişkin bir soruşturmamızda 25 Temmuz'da 19 kişi hakkında arama ve gözaltı işlemi uygulanmış olup, şüphelilerden şuan itibarıyla 12'si gözaltına alınmıştır. 7 şüphelinin gözaltına alınmasına ilişkin çalışmalarımız devam etmektedir."

Doğan, şüpheliler hakkındaki soruşturmaların darbeye teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmak, nitelikli dolandırıcılık ve terörün finansmanına ilişkin olarak yürütüldüğünü belirterek, "Elde edilen delillere göre suçlamaların ve soruşturmanın çerçevesinin genişletilme ihtimali bulunmaktadır. Cumhuriyet Başsavcılığımızda ayrıca FETÖ'nün birçok ayağına ilişkin soruşturmalar devam etmektedir." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :