FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Kırıkkale'de demokrasi nöbetinde şehitler için teheccüd namazı kılındı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de meydanda toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanlar için teheccüd namazı kılındı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ aleyhine slogan atarak, darbeyi lanetledi.

11 gündür demokrasi nöbetine katılan Dilek Ulusal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu üzücü olayı yaşamayı istemediklerini ancak bazı şeylerin ortaya çıkması adına hayırlı olduğunu söyledi.

Demokrasiye, Cumhuriyete, her zaman sahip çıkacaklarını dile getiren Ulusal, "Bir öğretim görevlisi ve eğitimci olarak her zaman demokrasiden, Cumhuriyetten yana oldum. Birlik ve beraberliği bu süreçte gördük bu da bizi çok memnun etti. AK Partilisi, CHP'lisi, MHP'lisi veya diğer partiler hiçbir ayrım yapmadan birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye Cumhuriyetini halk olarak temsil ettik ve etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Yine günlerdir demokrasi nöbetine katılan Yunus Erol da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "sokağa çıkın" çağrısının ardından darbe girişiminin ilk gününden beri meydanda olduklarını belirtti.

Kırıkkale'de şu anda bir AK Parti davasının olmadığını, Türkiye davasının söz konusu olduğunu aktaran Erol, "Herkes bu memleket için bir şeyler yapmaya ve darbeci karaktersizlere ders vermeye çalışıyor. Bugün burada ezanlar okunuyorsa öncelikle halkın, sonra Cumhurbaşkanımızın desteğiyle olmuştur. Bu memleket hepimizin." ifadelerini kullandı.

Demokrasi nöbetinin ardından meydanı dolduran vatandaşlar, teheccüd namazı kıldı. Namazın ardından vatandaşlar ülkenin birlik ve beraberliği için yapılan duaya katıldı.

Teheccüd namazına Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :