FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Sivas Valisi Gül: - "Sivas'ta bugüne kadar yapılan operasyonlarda 610 kamu görevlisi açığa alındı. Bunun 46'sı tutuklandı, diğerlerinin adli ve idari işlemleri devam ediyor. Çalışmalarımız henüz tamamlanmış değil, titizlikle bu çalışmaları yapmaya devam e

"SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, kentte yapılan operasyonlarda 610 kamu görevlisi açığa alındığını belirterek, "Bunun 46'sı tutuklandı, diğerlerinin adli ve idari işlemleri devam ediyor. Çalışmalarımız henüz tamamlanmış değil, titizlikle bu çalışmaları yapmaya devam ediyoruz." dedi.

Kentte binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla Sivas Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Vali Gül, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Operasyonların titizlikle devam ettiğine dikkati çeken Gül, "Sivas'ta bugüne kadar yapılan operasyonlarda 610 kamu görevlisi açığa alındı. Bunun 46'sı tutuklandı, diğerlerinin adli ve idari işlemleri devam ediyor. Çalışmalarımız henüz tamamlanmış değil, titizlikle bu çalışmaları yapmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Darbe teşebbüsünün ardından meydanları dolduran Sivaslılara teşekkür eden Gül, şu değerlendirmede bulundu:

"Darbe teşebbüsünün 11. günü, Sivaslılar bizi hiç yalnız bırakmadı, her gün meydandalar. Hepsine teşekkür ediyorum, milletimize teşekkür ediyorum. Bu darbe teşebbüsü eğer engellendiyse başarısız olduysa bunun birinci aktörü milletimizdir. Her gün sabahlara kadar 60 yaşındaki teyze de 10 yaşındaki çocuk, genç kardeşimiz de bizimle birlikte duruyor. Bu gerçekten hem Sivas'a hem Türkiye'ye hem de dünyaya örnek bir davranış. Resmen tarih yazılıyor, ileride mutlaka bunun belgeseli çekilecektir, tarih kitaplarına geçecektir. Dünya böyle bir direniş görmemiştir. Sivas'ta da çok miting gördüm, çok aktivite gördüm ama hiç birinde bu coşkuyu görmedim. Hepsi isteyerek, severek, yüzü gülerek duruyor. Yani milletimiz sağolsun."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :