FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Tuta:- "Onların (FETÖ) yaymış oldukları yalan haberlere ve kamuoyunu yanlış yönde bilgilendirmeye yönelik faaliyetlerine gerekli yanıtlar büyükelçiliğimiz tarafından verilmektedir"

ZAGREB (AA) - Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Ahmet Tuta, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında Hırvat basınını bilgilendirdi.

Büyükelçi Tuta, FETÖ ile ilgili, Hırvatistan makamlarıyla uzun süredir devam eden bilgi paylaşım süreçlerinin olduğuna dikkat çekerek haziran ayında ilgili Hırvat makamlarıyla yapılan görüşmede de bu konuyu ayrıntılarıyla ele aldıklarını bildirdi.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Hırvat makamlarıyla bu konudaki temasların yoğunluk kazandığını kaydeden Tuta, bu hafta ilgili Hırvat makamlarıyla daha detaylı görüşmeler yapacaklarını söyledi.

Büyükelçi Tuta, Hırvatistan'daki FETÖ yapılanmasına bağlı grupların çalışmalarıyla ilgili olarak ülkedeki muhatapları ayrıntılı bir şekilde bilgilendirmeye devam ettiklerini belirterek "Onların yaymış oldukları yalan haberlere ve kamuoyunu yanlış yönde bilgilendirmeye yönelik faaliyetlerine gerekli yanıtlar büyükelçiliğimiz tarafından verilmektedir." diye konuştu.

Gelecek dönemde de bu tarz çalışmaları sürdürmeye devam edeceklerini açıklayan Tuta, büyükelçilik olarak Hırvat kamuoyunu ve medyasını en geniş şekilde aydınlatma, doğru yönde bilgilendirme için gerekli adımları atmaya devam ettiklerini söyledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :