FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

BBP Genel Başkanı Destici:- "Türkiye, darbelerin bu derece kanlısını, vahşisini, adicesini, kahpecesini görmemişti"

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türkiye, darbelerin bu derece kanlısını, vahşisini, adicesini, kahpecesini görmemişti." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin, Fetullahçı Paralel Devlet Yapılanması'nın TSK içerisindeki cuntası tarafından darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını belirten Destici, "Bu darbe girişimini bir kere daha şahsım ve camiamız adına en sert bir şekilde lanetliyor ve ülkemize bu kara geceyi yaşatanları Yüce Rabbim kahretsin diyorum" ifadesini kullandı.

Destici, 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğunu vurgulayarak, TBMM bombalanırken oraya ulaştıklarını, önce TBMM Başkanı İsmail Kahraman, daha sonra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u telefonla arayarak darbeye karşı olduklarını söylediğini belirtti. Destici, darbenin ardından teşkilatlara yazı göndererek darbe karşıtı toplantılara katılınmasını istediğini aktardı.

Türkiye'nin birçok darbe ya da darbe teşebbüsü gördüğünü anımsatan Destici, "Türkiye, darbelerin bu derece kanlısını, vahşisini, adicesini, kahpecesini görmemişti." dedi.

Darbeye direnen tüm kamu ve sivil toplum kesimlerine teşekkür eden Destici, OHAL uygulamasını da doğru atılmış bir adım olarak gördüğünü vurguladı. Destici, darbe sonrası temizlik sürecinde de ispiyonculuk ve jurnalcilik konusunda dikkatli olunmasını istedi.

Mustafa Destici, idam cezasının geri getirilmesi konusunda milyonlarca imza topladıklarını ve bunu TBMM'ye sunduklarını belirterek, bu konudaki adımların atılması gerektiğini bildirdi.

- Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası

Eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının ardından enkazdan cihazları söken Kıdemli Başçavuş Aydın Özsıcak ve Pilot Kurmay Yarbay Davut Uçum hakkında da darbeye destek verdikleri yönünde açıklamalar olduğuna işaret eden Destici, bu isimlerin gözaltına alınmasından dolayı memnun olduklarını ancak "helikopterin düşmesine sebep olan iki savaş uçağının" hangi pilotlar tarafından kullanıldığının da ortaya çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Genel Başkan Destici, bir gazetecinin sorusu üzerine partisinde FETÖ mensubu kimsenin olmadığını vurgulayarak, bunun kara bir iftira olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :