FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

HDP Mardin Milletvekili Sancar:- "TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı arayarak durumu aktardım. Biz bu saatte Mecliste olmayı istiyoruz ancak provokasyon tehlikesi var. Yola çıkmamız halinde herhangi bir saldırıya maruz kalırsak, ciddi bir provokasyon olabilec

TBMM (AA) - ALPER ATALAY- HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı gece, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı aradığını, Meclise gelmek istediklerini ancak yolda herhangi bir saldırıya maruz kalmaları durumunda ciddi bir provokasyonun olabileceğini, kendilerini izlediklerini ve bütün Meclisle birlikte olduklarını bildirdiklerini söyledi.

Sancar, FETÖ'nün darbe girişiminin gecesi yaşananları AA muhabirine anlattı.

Mithat Sancar, o gece Ankara'da bulunduğunu, Meclisten çıktıktan sonra arkadaşları ile buluştuklarını, savaş uçaklarının uçuşuyla birlikte anormal bir durum olduğunu fark ettiklerini vurguladı.

Milletvekili arkadaşları ve grup başkanvekilleri ile irtibata geçtiklerini bildiren Sancar, "Durumu anlamaya çalıştık. Bilgi almak mümkün değildi. Kimi arasak telefonlar meşguldü. Olağan adreslerimize gitmeye başladık. Eve gittik ve anladık ki bu bir darbe girişimiydi. Birbirimizle iletişime devam ettik. Bomba sesleri gelmeye başladı. Oturduğum ev Beşevler'de, dolayısıyla Beştepe, Meclis, Genelkurmaya oldukça yakın. Bütün sesleri çok net duyduk." dedi.

Bombalamalarla birlikte evin ciddi bir şekilde sallanmaya başladığına işaret eden Sancar, yaşananları şöyle anlattı:

"Milletvekillerinin Meclise geçtiğini öğrendim. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile yaptığım görüşmelerde durumun Mecliste ne olduğunu anlamaya çalışıyordum. Bu arada bizlerde Meclise gitme yönünde bir eğilim vardı. Levent Gök ile nasıl gelelim diye konuşuyordum ki Levent birden, 'hocam Meclise bomba atıldı kesmek zorundayım' dedi. Ben Meclise atılan ilk bombanın sesini telefonda duydum.

Bir süre iletişim koptu. Tabii bomba atılmışken dışarıya çıkmak çok riskli olacaktı ama buna rağmen Meclise en azından bizim partiden bir yada iki milletvekilinin gitmesinin iyi olacağını düşünüyordum. Bir süre sonra tekrar Levent Gök ile bir bağlantı kurabildim ama çok zor konuşuyordu çünkü sığınağa girmişlerdi. Kendi aramızda yaptığımız değerlendirmelerde, bizden herhangi bir milletvekilinin dışarı çıkmasının çok ciddi riskler doğurabileceği sonucuna vardık. Bizim üzerimizden, darbe girişiminde bulunanlar veya biraz kör serseri herhangi bir grup bir provokasyon yapabilirdi ve bu durumu çok daha kötüleştirebilirdi. HDP milletvekillerinden birine yapılacak bir saldırı çok daha kritik durumlar doğurabilirdi. Belki de darbecilerin isteyeceği bir durum yaratırdı."

Bunları paylaşmak üzere TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı aradığını vurgulayan Sancar, "Önce İdris Bey aramıştı. Sanırım Selahattin Bey de aramıştı, kendi açıklamalarında da söylüyor zaten, ardından da ben aradım. Meclis Başkanı İsmail Bey'e durumu aktardım. Biz bu saatte Meclis'te olmayı istiyoruz ancak provokasyon tehlikesi var. Yola çıkmamız halinde herhangi bir saldırıya maruz kalırsak ciddi bir provokasyon olabileceğini, kendilerini izlediğimizi ve bütün Meclis'le birlikte olduğumuzu bildirdik. Kendisi de zaten daha sonra bunu basına aktardı." ifadesini kullandı.

- "Bu darbeciler Meclisi ortadan kaldırmayı düşünmüşler"

Mithat Sancar, kendisinin sabaha kadar gelişmeleri takip ettiğini vurgulayarak, Meclis'in olağanüstü toplantı kararını desteklediklerini ve Mecliste olacaklarını, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a bildirdiklerini anımsatarak, Mecliste gördüğü tablonun ciddi bir üzüntü yarattığını belirtti. Sancar, "Meclisi bombalamak, bir darbeci zihniyetin bütün özelliklerini yeterince açık ele veriyor. Bütün darbeler ilk iş olarak Meclisi kapatırlar ama bu darbeciler Meclisi ortadan kaldırmayı düşünmüşler." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :