FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Sakarya'da düzenlenen operasyonda Erenler İlçe Jandarma Komutanı ve İstihbarat Şube Müdürünün de arasında yer aldığı 11 asker gözaltına alındı

SAKARYA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Sakarya'da düzenlenen operasyonda aralarında Erenler İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Yüzbaşı Ümit Ahlat ve İstihbarat Şube Müdürünün de yer aldığı 11 asker gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, 15 Temmuz gecesi İl Jandarma Komutanlığındaki 4 jandarma aracının, Sakarya'ya gelen 4 tanka eskortluk yaparak yol gösterdiği tespit edildi.

Bu kapsamda operasyon başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Erenler İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ümit Ahlat ve İstihbarat Şube Müdürünün de arasında yer aldığı 11 askeri gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüphelilerin makam odası ve evlerinde arama yapıldı. Yapılan aramada, Jandarma İstihbarat Şube Müdürünün üzerinden "J" serisi 1 dolar çıktığı öğrenildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :