FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Balyoz Davası'ndan beraat eden, "Ağacın Kurdu" kitabında TSK'da FETÖ yapılanmasına ilişkin iddialarda bulunan emekli Kurmay Albay Önsel: - "Görünen o ki bilinen cunta girişimi, çok ciddi planlamanın eseri. Dünyada böyle planlama yoktur. Hafife alanların a

İZMİR (AA) - EMRE UMURBİLİR - Balyoz davasında beraat eden, FETÖ'nün kumpaslarıyla ilgili kitap ve makaleleri bulunan emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel, "Görünen o ki bilinen cunta girişimi, çok ciddi planlamanın eseri. Dünyada böyle planlama yoktur. Hafife alanların aksine gelmiş geçmiş en müthiş planlama." dedi.

Bu yılın nisan ayında "TSK'da Şakirtlerin İşgali mi? Fethullah'ın Askerleri" alt başlığıyla "Ağacın Kurdu" adlı kitabı yayınlanan Önsel, AA muhabirine, FETÖ'nün orduyu tamamen ele geçirip istenildiği zaman iktidarı indirme hedefiyle çalıştığını söyledi.

Fetullah Gülen'in söyledikleri, Gülen'e yakın gazetecilerin yazılarını değerlendirdiğinde darbe hazırlığında olduklarının hissedildiğini, hatta şubat ayında "Cemaatçi cunta darbeye mi hazırlanıyor" başlıklı yazı kaleme aldığını anlatan Önsel, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla bunun zamanını bilmiyorduk ama hazırlık içinde olduklarını değerlendiriyorduk. Hiyerarşik yapı içinde hareket edebileceklerini düşünüyordum. Farklı yerlerden kasım diye duyuyorduk ama belki taraftarlarına güç vermeyi amaçlıyorlar diye değerlendiriyordum. Erkene çekilebileceği söylentisi de vardı ama bunu da çok anlamlı bulmamıştım."

İzmir'de FETÖ/PDY soruşturmasını yürüten Başsavcıvekili Okan Bato'nun da kitabını incelediğini duyduğunu belirten Önsel, "Kendisinin FETÖ'yle ilgili çok sayıda tanığı dinlediğini biliyorum, beni de çağırmasını bekliyordum. Hem sistemlerinin çözüldüğünü görmeleri hem de İzmir'de Başsavcıvekili Bato'nun talimatıyla düzenlenmesi planlanan operasyonda önemli kişilerin gözaltına alınmasıyla planlarını uygulama imkan ve kabiliyetlerini kaybedeceklerini gördükleri için darbe girişiminin zamanını öne çektiler.

Darbeyi planlamaları, 2015 Aralık'ta bitmiştir. Geçen sürede, gelişmelere göre ufak tefek tadilat yapmışlardır. Planlamayı kendileri yapmışlardır. Görünen o ki bilinen cunta girişimi, çok ciddi planlamanın eseri. Dünyada böyle planlama yoktur. Hafife alanların aksine, gelmiş geçmiş en müthiş planlama. Tek onda yanıldık."

Kitabında, askeri liseden gelme başarılı subay adaylarına, FETÖ mensubu subaylarca uygulanan yıldırma metotlarına yer verdiğine de işaret eden Önsel, Urla'daki Menteş kampında "şok mangaları" adı verilen eğitimlerde akıl almaz talimlerin yaptırıldığını, bunların askeri eğitimin ötesinde yıldırma amaçlı kullanıldığını ifade etti.

Bunun gibi yıldırma taktiklerinin sonuç bulduğunu ifade eden Önsel, "TSK'yı ele geçirmeyi amaçlayan örgütün öncelikli hedeflerinden biri, Harbiyeliler oldu. Kara Harp Okulu'nda 2001-2007 yıllarında sağlık nedenleri dahil ortalama 20-25 öğrenci okulu bırakırken örgüt mensuplarının baskısı sonucu 2008-2014 döneminde sağlık nedenleri dışında yaklaşık 2 bin öğrenci okulu bıraktı." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :