FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Uşak Valisi Okur:- "İlimizde FETÖ ile mücadele kapsamında aralarında hakim, savcı, polis ve askerlerin de olduğu 15 kişi tutuklandı, 408 kamu görevlisi açığa alındı, 15 yurt ve 6 özel okul kapatıldı"

UŞAK (AA) - Uşak Valisi Ahmet Okur, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, hakim, savcı, polis ve askerlerin de aralarında olduğu 15 kişinin tutuklandığını, 408 kamu görevlisinin açığa alındığını, 15 yurt ve 6 özel okulun kapatıldığını bildirdi.

Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'ye karşı il genelinde mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü, operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 7 hakim, 6 cumhuriyet savcısı, 1 asker ve 1 komiser yardımcısı olmak üzere 15 kişinin tutuklandığını ifade etti.

Kamu kurum ve kuruluşlarında sürdürülen çalışmalar kapsamında bugüne kadar 322'si Milli Eğitim Müdürlüğünde olmak üzere 14 kamu kurumundan 408 kişinin açığa alındığını kaydeden Ahmet Okur, detaylı çalışmanın sürdüğünü dile getirdi.

Vali Okur, FETÖ ile ilişkili özel eğitim kurumları ve yurtlarla ilgili olarak ise "İlimizde faaliyet gösteren 15 yurt ve 6 özel okul kapatıldı. Bu okullarda eğitim gören öğrencilerimiz milli eğitime bağlı okullara yerleştirilecek." dedi.

FETÖ ile mücadelenin etkin şekilde sürdürüleceğini belirten Okur, "Milletimizin en ufak endişesi olmasın. Hemşehrilerimiz her gün kentin meydanlarında demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyor. Sağduyulu milletimize bir kez daha teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :