FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Çorum'da darbe girişimine destek verdikleri iddiasıyla 17 kişi gözaltına alındı

ÇORUM (AA) - Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine destek verdikleri iddiasıyla 17 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz Cuma akşamı Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmek amacıyla FETÖ mensuplarınca girişilen kalkışma sonrasında, Başsavcılıkça yürütülen soruşturma ve diğer işlemlerle ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi ihtiyacı doğduğu belirtildi.

Darbe girişiminin ardından kentte, bugüne kadar yapılan soruşturmalarla ilgili bilgilerin verildiği açıklamada, başsavcılığın talimatıyla, FETÖ üyesi oldukları ve darbe girişimine destek verdikleri iddiasıyla il merkezinde 17 sivil şüphelinin gözaltına alındığı, söz konusu kişilerle ilgili adli işlemlerin devam ettiği bildirildi.

Gözaltına alınan şüphelilere ait çok sayıda ev, araç ve işyerinde delil elde edilmesi maksadıyla arama faaliyetlerinin icra edildiği dile getirilen açıklamada, bazı dijital materyallere, bilgisayarlara ve cep telefonlarına el konulduğu kaydedildi.

Başsavcılık tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik önceden başlatılan soruşturmalar olduğu hatırlatılan açıklamada, "Bir soruşturma kapsamında, başarısız darbe girişiminin ardından yurt dışına kaçmak üzere oldukları anlaşılan 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Daha önceki basın açıklamalarımızda bir kısmı duyurulan, darbe girişiminden önce FETÖ'ye yönelik Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan çok sayıdaki diğer soruşturmalar, ortaya çıkan yeni deliller de değerlendirilerek sürdürülmektedir." ifadelerine yer verildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :