FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Kilis Valisi Çataklı: "Kamplarda güvenlik gerekçesiyle giriş çıkışları durdurmuştuk ancak buna rağmen Kilis merkezde yaşayan Suriyeli misafirlerimizin de demokrasi nöbetine katıldıklarını gördük"

KİLİS (AA) - Kilis Valisi İsmail Çataklı, "Kamplarda güvenlik gerekçesiyle giriş çıkışları durdurmuştuk ancak buna rağmen Kilis merkezde yaşayan Suriyeli misafirlerimizin de demokrasi nöbetine katıldıklarını gördük." dedi.

Çataklı, kamu hizmetlerinde aksamalara meydan verilmemesi kapsamında Elbeyli Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Elbeyli Geçici Barınma Merkezi'ni ziyaret etti.

İlk Olarak Kaymakam Gülhani Ozan Sarı'yı makamında ziyaret eden Çataklı, daha sonra belediye ve İlçe Jandarma Kotanlığı'na geçerek yetkililerden bilgi aldı.

Çataklı ve beraberindekiler son olarak Elbeyli Geçici Barınma Merkezi'ne geçti.

Burada gazetecilere yaptığı açıklama yapan Çataklı, 15 Temmuz gecesinde ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirtti.

Yaşanan sıkıntının halen gündemdeki yerini koruduğunu ifade eden Çataklı, şöyle konuştu:

"Kurumlarımızda incelemelerde bulunduk. Daha sonra kampımızın genel bir durumuna baktık. Görüldüğü gibi kamu hizmetlerinde aksama ve sıkıntı yok. Sınır ilçesi olması nedeniyle bir durum değerlendirmesi yaptık. Her şey olağan haliyle devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet bu tür sıkıntıları atlatabilecek güçte. İçinde bulunduğumuz durumda bunu aştığının bir göstergesi. Elbette yoğun bir gündemimiz var bu gündem devam edecek biz de bunu takip edeceğiz. Kilisli hemşerilerimiz abartma yapmaksızın söylüyorum, çok özel bir reaksiyon gösterdiler. Henüz bir netlik olmadan iradelerini ortaya koyarak meydanlara indiler. Hakikaten ileride örnek olarak gösterilecek bir tavır sergilediler. Biz birkaç gün kamplarda güvenlik gerekçesiyle giriş çıkışları durdurmuştuk ancak buna rağmen Kilis merkezde yaşayan Suriyeli misafirlerimizin de bu demokrasi nöbetine katıldıklarını gördük. Hatta sınırın diğer tarafında yaşayan, kamplarda yaşayan Suriyelilerin de gösterilerini ve tepkilerini duyduk ve buna ilişkin görüntüleri gördük. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu etti."

Darbe girişimini ilk duydukları andan itibaren tüm kurumlarla hiçbir tereddüde mahal vermeden anında gerekli reaksiyonu gösterdiklerini anlatan Çataklı, halkın bunu net bir şekilde gördüğünü ve destek olduğunu söyledi.

Çataklı, ilk günden bu yana olabilecek her türlü sıkıntıya karşı tedbir aldıklarını anımsatarak, darbe girişiminin Kilis'te sıkıntısız bir şekilde atlatıldığını savundu.

Süreç içerisinde adliye, emniyet, jandarmada ve diğer kurumlarda açığa alınma ve tutuklanmalar olduğunu anlatan Çataklı, sürecin devam ettiği için herhangi bir sayı veremeyeceğini ancak hiçbir toleransa, hiçbir aksamaya mahal vermeden çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :