FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Düzce Defterdarlığında 2, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 3, İl Müftülüğünde 9 personel görevinden uzaklaştırıldı

DÜZCE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, Düzce Defterdarlığında 2, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 3, İl Müftülüğünde ise 9 personel açığa alındı.

Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, darbe girişimiyle ilgili, kent genelinde inceleme ve soruşturmaların sürdüğü ifade edildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışmalar sonucunda, Düzce Defterdarlığında 2, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 3, İl Müftülüğünde 9 personelin görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Soruşturmaların başlamasından bu yana gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklamalara ilişkin bilgi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Haklarında gözaltı kararı verilen 2 vali yardımcısı, 1 jandarma üsteğmen, 1 başkomiser, 1 komiser yardımcısı tutuklandı. Aynı zamanda Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada 16 hakim ve savcıdan 15'i yakalandı, 12'si çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 1'i adli kontrol şartıyla salıverildi. Gözaltına alınan 2 hakimin işlemleri devam ederken, 1 savcının yakalanması için çalışmalar sürüyor. İl Emniyet Müdürlüğünde ise 44 kişi görevinden uzaklaştırıldı."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :