FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Bartın’da, Vali Yardımcısı Gençtürk ve 14 polis açığa alındı- Açığa alınanlar arasında bulunan Ulus İlçe Emniyet Müdürü Mustafaoğlu gözaltına alındı

BARTIN (AA) - Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Vali Yardımcısı Mesut Gençtürk ile 13 polis açığa, ilçe emniyet müdürü ise gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yürütülen soruşturma doğrultusunda bazı emniyet görevlilerinin açığa alınmasına karar verildi.

Aralarında Ulus İlçe Emniyet Müdürü Levent Mustafaoğlu ile İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü E.Ö, komiser yardımcıları S.T, M.Y, T.C, Y.T, H.Y, S.Y, E.O ve polis memurları N.E, A.Ş, Ö.Y, Z.G, F.Ö görevden uzaklaştırıldı. Ayrıca hakkında verilen gözaltı kararı gereğince Ulus İlçe Emniyet Müdürü Mustafaoğlu gözaltına alındı.

Bartın Valiliğinden yapılan açıklamada da soruşturma kapsamında Vali Yardımcısı Gençtürk’ün görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Açıklamada, "TSK içerisinde yapılanmış illegal örgüt mensuplarınca cebir, şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmek amacıyla FETÖ/PDY terör örgütünün darbe yapmaya kalkışması sonucu ilimizde soruşturmalar yürütülmektedir." denildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :