FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Türk-İş Başkanlar Kurulu: - "İşçilerimiz bu menfur kalkışma ve terör saldırısı bitene kadar meydanlardan ayrılmayacaklardır. Türk askerini Türk askerine kırdıran, masum vatandaşların üzerinden tankla geçen, acımasızca bombardıman yaparak polislerimizi hun

ANKARA (AA) - Türk-İş Başkanlar Kurulu, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "İşçilerimiz bu menfur kalkışma ve terör saldırısı bitene kadar meydanlardan ayrılmayacaklardır. Türk askerini Türk askerine kırdıran, masum vatandaşların üzerinden tankla geçen, acımasızca bombardıman yaparak polislerimizi hunharca şehit eden hainlerin kökünün kurutulması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır." çağrısında bulundu.

Türk-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, Türk-İş Başkanlar Kurulunun, demokrasiye ve millet iradesine yönelik kalkışmayı kınamak, gelişmeleri değerlendirmek ve bu konuda izlenmesi gereken politikaları belirlemek üzere akşam saatlerinde olağanüstü toplandığı belirtildi.

Toplantı sonunda yayımlanan bildiride, Türk-İş'in anayasal düzenin dışında gelişen, milletin iradesini yok sayan her türlü girişimin karşısında olduğu aktarılarak, "Bu kalkışma, darbe girişiminden öte, kırk yıllık bir sürede uluslararası bir proje olarak oluşturulan FETÖ/PDY’nin milli iradeyi bertaraf ederek devletimizi içeriden 'işgal etme' girişimi olarak değerlendirilmektedir. Yapılanlar affedilmezdir. Bu sinsi terör örgütünün yaptıkları milletimiz tarafından asla unutulmayacak ve affedilmeyecektir." ifadesine yer verildi.

Olaylar başladığında Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın Sakarya Kent Meydanı'nda vatandaşlara darbenin karşısında olduklarını haykırdığının belirtildiği bildiride, şunlar kaydedildi:

"Türk-İş Yönetimi, Başkanlar Kurulu, Türk-İş üyesi sendikalar, bir milyon üyesi işçi ve bu üyelerin 4 milyona yakın ailesiyle birlikte hep beraber ülkesinin, meclisinin ve milletinin yanındadır. Yanında kalmaya da devam edecektir. Aziz milletimizin dik duruşuyla bu bela def edilme yoluna girmiştir. İşçilerimiz bu menfur kalkışma ve terör saldırısı bitene kadar meydanlardan ayrılmayacaklardır. Türk askerini Türk askerine kırdıran, masum vatandaşların üzerinden tankla geçen, acımasızca bombardıman yaparak polislerimizi hunharca şehit eden hainlerin kökünün kurutulması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Türk-İş, ülkemizin huzur ve barışını hiç kimsenin bozmasına müsaade etmeyecektir. Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü ve demokratik yapısını yok etmeyi hedef alan bu menfur kalkışma ve terör saldırısını lanetliyoruz."

Bu işin içinde olanların tespit edilerek haklarında yasal işlemlerin başlamasının memnuniyetle karşılandığı ve bir an önce cezalandırılmaları istenen açıklamada, "Devletimizin, başta adli, mülki, askeri, istihbarat ve kolluk kuvvetleri olan emniyet, jandarma ve sahil güvenlik kurumları ile diğer kurumlarda yapılandıkları anlaşılan bu örgütten kurtulmak için ülkemizin bir an evvel hukuki yollarla iç temizlik yapması zorunludur. Türk-İş Başkanlar Kurulu olarak, ülkemizin bu zor günlerinde devletimizin, milletimizin ve yüce Meclisimizin bize ihtiyacı olduğu her noktada gerekli sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğumuzu tüm kamuoyuna duyuruyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelere başsağlığı ve sabırlar diliyoruz." denildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :