FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Batman Valisi Deniz:"Hepimiz 15 Temmuz'u gördük. Eğitimin yanlış kişiler tarafından verildiği zaman bir kısım insanların milletine ve kendi insanına savaş açtığını gördük" - "Allah göstermesin onlar başarmış olsaydı şu anda Türkiye, Suriye gibi iç savaşın

BATMAN (AA) - Batman Valisi Ahmet Deniz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Hepimiz 15 Temmuz'u gördük. Eğitimin yanlış kişiler tarafından verildiği zaman bir kısım insanların milletine ve kendi insanına savaş açtığını gördük." dedi.

Lise ve ortaokulların okul temsilcisi öğrencileri ile öğretmenevinde kahvaltıda bir araya gelen Vali Deniz, burada yaptığı konuşmada, ülkeyi gelecekte gençlerin yöneteceğine işaret ederek, kendilerine düşen en büyük görevin ise eğitim sorunlarını gidermek olduğunu söyledi.

- "Gençlerin geleceğini ipotek altına almaya çalışan oluşumlar var"

Ülkenin 15-20 yıl önceki halini gençlerin hatırlamadığını ifade eden Deniz, Türkiye'nin 15 yılda çok önemli mesafe aldığını ve büyük gelişme yaşadığını vurguladı.

Bu gelişimi gençlerin gelecekte sürdüreceğini vurgulayan Ahmet Deniz, şöyle konuştu:

"Ama bu coğrafyada maalesef ülkemizin gelişmesini kıskanan, gençlerin geleceğini ipotek altına almaya çalışan bazı oluşumlar var. Bir kısmı dışardan destekli, bazıları haince girişimlerde bulunuyor. Hepimiz 15 Temmuz'u yaşadık. Eğitim yanlış kişiler tarafından verildiği zaman bir kısım insanların milletine ve kendi insanına savaş açtığını gördük."

Deniz, 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması halinde Türkiye'nin içine düşeceği duruma da değinerek, "Allah göstermesin onlar başarmış olsaydı şu anda Türkiye, Suriye gibi iç savaşın olduğu bir ülke olacaktı. Geleceğimiz olmayacaktı. Çünkü vatan olmazsa ne eğitim, ne sağlık, ne kalkınma, ne huzur, ne güvenlik olur. O nedenle sizlerden ricamız, gece gündüz demeden öncelikle ülkemizin birliğine, beraberliğine, din ve manevi değerlerimize, gerçek değerlerimize, insani değerlere sahip çıkarak birbirimizi kucaklayarak yetişmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :