FETÖ'nün darbe girişime tepkiler

FETÖ'nün darbe girişime tepkiler

Bitlis'in ilçelerinde, FETÖ darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" devam ediyor- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:- "Kökü dışarıda olan bu sinsi hainler, maalesef demokrasi mabedine füze ve uçakla saldırdılar. Mille

BİTLİS (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Bitlis'in Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde darbe girişiminden bu yana vatandaşlar tarafından başlatılan "demokrasi nöbetine" katıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine 13 gündür meydanları terk etmeyen Bitlis'in ilçelerindeki vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak, darbe girişimini protesto etti.

Vatandaşlar, "15 Temmuz darbecilere mezar olacak" ve "dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları atarak darbeyi lanetledi.

- "Bunlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır"

Tatvan ilçesindeki Yaşam Alışveriş Merkezi (AVM) önünde devam eden demokrasi nöbetine katılan Demiröz, darbenin önlenmesinde birinci kahramanın millet olduğunu söyledi.

Darbe girişimi esnasında AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin birlik olup, Meclis'ten ayrılmadığını anımsatan Demiröz, şöyle konuştu:

"Bu milletin özgürlüğü, bayrağı, toprağı, namusu, dini ve imanı adına canını nasıl verdiğini, seve seve şehadete gittiğini bütün dünya gördü. Bu hainlere ülkeyi çiğnetmemek için canlarını verdiler. Çocuklarımız, geleceğimiz, cumhuriyetimiz ve demokrasimiz için canlarını verdiler. Allah onlardan razı olsun. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sesini aldıktan sonra sokaklara ve meydanlara indiniz. Bizlerde sizden aldığımız cesaretle ve güçle Türkiye Büyük Millet Meclisini (TBMM) savunmaya başladık. Hepimiz gönülden buradayız. Gönlümüz; ülkemiz, demokrasimiz ve çocuklarımızın geleceğimiz için atıyor. Tatvan'ın 15 Temmuz'da darbe girişimine karşı dik duruşu ve direnişinin hikayesi ilk günkü gibi hatırımda. Dakika dakika takip ettik. Allah hepinizden razı olsun. Bu darbenin önlenmesinin birinci kahramanı sizlersiniz, millettir. Bizler de bulunduğumuz yerde sevk ve idare için bekledik. Sabahlara kadar bizler de nöbet bekliyoruz. Çünkü demokrasinin kalbi Ankara'daki TBMM'dir. Kökü dışarıda olan bu sinsi hainler, maalesef demokrasi mabedine füze ve uçakla saldırdılar. Milletvekillerini yıldıracaklarını zannettiler ama hiçbir parti ayırımı olmadan AK Parti, CHP, MHP ve HDP'lisi el ele olup Meclis'ten ayrılmadı. Hainler ayıklanacak. Bunlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bu millete çektirdikleri acıların cezasını çekecekler. İnşallah bu darbe birliğimizin ve beraberliğimizin sembolü olacak. Hep birlikte olacağız ve ülkemizi en iyi yerlere getireceğiz."

- "Türk halkı topyekun darbenin karşısında durdu"

Ahlat ilçesinde ise Selçuklu Çarşısı'ndaki meydanda nöbet tutan vatandaşlarla bir araya gelen Demiröz, Ahlatlıların; bayrağına, milletine, toprağına, vatanına, dinine ve imanına çok sahip çıktığını belirtti.

Darbe girişimiyle ülkenin büyük bir badire atlattığını anlatan Demiröz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Demokrasi şehitleri verdik ve onlar şimdi peygamberimizin komşuları. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Onlar hayatlarını bu bayrak, millet ve toprak için verdiler. Ne kadar onlara dua etsek, şükran borcumuzu ödeyemeyiz. Türk halkı topyekun darbenin karşısında durdu. Sizler hiçbir ayrım yapmadan, Kürt, Türk, Laz, Çerkez, CHP, MHP, AK Parti ve HDP'lisi kendi özgürlüğü, ülkesinin birlik beraberliği ve demokrasisi için göğsünü gere gere tankların önünde durdu. Bu özgürlük mücadelesini kazandı. Kazanmaya da devam edecek. Öncelikle bir Cumhurbaşkanımız var ki hayatını dünyaya karşı ortaya koymuş. 'Dünya 5'ten büyük' diyen bu büyük lider hiç kimsenin cesaret edemeyeceği bir şekilde Ankara'ya veya İstanbul'a gitmek üzere yola çıktı. 'Gel Yunan Adaları'na gidelim, özgürlüğüne kavuşursun' diyenler oldu. O hainlere, 'Bu millet tarafından seçildim, milletten başka büyük bir güç tanımam' dedi. Ayrıca Türk basını çok büyük bir sınavdan geçti. Ne kadar demokrasiye sahip olduklarını, özgürlüklerini, büyük bir ülke olduğumuzu onlar da canları ve mallarıyla ortaya koydular. Şükranlarımı arz ediyorum. Başkomutanımızın sesini sizlere ilettiler ve onun sesini duyan herkes sokağa çıktı.

Tankın gücü sizin gücünüzün önünde sıfır kaldı ve darbeyi yapamadılar. Ekonomik göstergeler gayet iyi. Avrupa batarken ve dünya geri giderken, Türkiye kalkınıyordu. Ne istediniz bu insanlardan, memleketten ve bizlerden. Alçak herifler. Kökü dışarıda olan hainler ama bu son olacak. Burada destan yazan Türk halkıdır. Hepinizi alnınızdan öpüyorum. Allah sizlerden razı olsun."

- "Tüm dünyaya demokrasi dersi verdiniz"

Adilcevaz ilçesinde de belediye tarafından düzenlenen demokrasi yürüyüşüne katılan Demiröz, 15 Temmuz akşamında sinsice girişilen darbe girişiminin millet tarafından bertaraf edildiğini vurguladı.

Halkına silah sıkarak, masum sivilleri şehit eden ihanet çetesinin bu yaptığını, bu millete hiç kimse yapmadığını dile getiren Demiröz, şöyle devam etti:

"Dünya tarihinde izine az rastlanan bu direniş ve tanklara karşı kendisini feda eden halkımız, sizler bir kez daha tarih yazarak tüm dünyaya demokrasi dersi verdiniz. Milyonlarca insan sokaklara döküldüğü halde bir tek cam ve çerçeve kırmayarak bu halk, manevi değerlerine bağlı olduğunu bir kez daha göstermiştir. FETÖ ihanet çetesi, dışarıdan destekli, kökleri ülkemizde olan bu yapı, halkımızın göstermiş olduğu kahramanlık sayesinde bertaraf edildi. Ben kadirşinas milletimizi, şehit olmak için göstermiş olduğu bu asil davranıştan dolayı kutluyorum. Allah bir daha böyle günler göstermesin. Bu hainlerin, milletimize ve vatanımıza yaptıkları hiçbir zaman unutulmayacak, bu vatan hainleriyle sonuna kadar mücadele edilecektir. Bu ülkenin geleceği ve milli iradeye sahip çıkmak için bu uğurda canlarını vererek şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim."

Hizan ilçesinde ise darbe girişiminin 13'ncü gününde vatandaşlar, sokakta hatim indirdi. Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan demokrasi nöbeti, İlçe Müftüsü Tahir Erçin'in hatim duası okumasıyla devam etti.

Vatandaşlara yemek ikram edilmesinin ardından Grup Ravza ilahiler okudu.

Tekbir getiren vatandaşlar, sloganlar attı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :