"FETÖ'nün DAEŞ'ten, PKK'dan hiçbir farkı yok"

"FETÖ'nün DAEŞ'ten, PKK'dan hiçbir farkı yok"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker: - "Türkiye'nin düşmanları, bir gün Fetöşistleri, bir gün zalimleri, bir gün de başka örgütleri kullanıyor. Bu FETÖ'nün, Fetöşistlerin DAEŞ'ten hiçbir farkı yoktur, PKK'dan hiçbir farkı yoktur"- "78 milyonun varlığına

ANKARA (AA) - SİNAN USLU - AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "Türkiye'nin düşmanları, bir gün Fetöşistleri, bir gün zalimleri, bir gün de başka örgütleri kullanıyor. Bu FETÖ'nün, Fetöşistlerin DAEŞ'ten hiçbir farkı yoktur, PKK'dan hiçbir farkı yoktur." dedi.

Eker, AA muhabirine, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devletin içindeki hain ve karanlık odakların, yaklaşık 30 yıldır sinsi bir şekilde, kendilerini gizleyerek büyüdüklerine işaret eden Eker, "Bunlar yıllarca sureti haktan görünüp, namaz kılıp, dindar, milliyetçi, muhafazakar görünüp o şekillerde toplumun arasında, devlet kurumlarında varlıklarını sürdürdüler. Yıllarca sureti haktan görünmüşler. Bunun için de kendilerini gizlemişler. Takiye, ikiyüzlülük, münafıklık... Allah o münafıkların şerrinden, bütün Müslümanları, bütün insanlığı korusun." ifadesini kullandı.

"FETÖ'nün, din kisvesi altında ekonomik tarafı, bir şekilde devlet kadrolarını ele geçirme gayretlerinin hepsi birbirleriyle ilişkili olarak var." diyen Eker, "Bu deliller ABD'ye veriliyor. Bizim temennimiz, ABD'nin gerek NATO üyesi ülke yani müttefik olarak gerekse dost ülke olarak, Türkiye ile bundan sonraki ilişkilerinin mahiyetini, niteliğini ve geleceğini de dikkate alarak, gereğini yapması yönünde, Fetullahçıların elebaşı Fetullah Gülen'i Türkiye'ye iade etmesini talep ediyoruz, bekliyoruz. Bunu en etkili şekilde de Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Sayın Başbakan'ımız, ABD'li mevkidaşlarından talep etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti de kurumsal olarak bunu yapıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Eker, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz ABD ile ilişkilerimizin bozulmasını, dostluk ilişkilerine bir zarar gelmesini elbette istemeyiz. Ama dostlarımızdan da bu konularda dostluğun gereğini yapmalarını bekleriz. Bu da Türkiye Cumhuriyeti'nin hakkıdır, Türk milletinin hakkıdır. 78 milyonun varlığına kast etmiş hain bir terör örgütünün, silahlı bir kalkışma yapan, yüzlerce insanı katleden, Türkiye'yi çökertmeye çalışan bu hain örgütün elebaşının Türkiye'ye teslim edilmesini beklemek, Türkiye'nin en doğal ve hukuki hakkıdır. Biz bu hakkımızın peşindeyiz, alırız ama ilişkilerimizin bozulmasını istemeyiz. Umarım ABD de aynı parametrelerle değerlendirir. "

Eker, Türk milletinin, darbe teşebbüsüne verdiği cevapla asaletini bir kez daha ortaya koyduğuna dikkati çekerek, milletin demokrasiye olan bağlığını ve gerçekte kendi iradesine ne kadar değer verdiğini ortaya koyduğunun altını çizdi.

- "Polis ve asker içerisinde gizli, uyuyan hücreleri olabilir"

Geçmişte başarısız askeri teşebbüslerin artçıları olduğunu hatırlatan Eker, darbe teşebbüslerinin artçılarının yaşanabileceğine dikkati çekti.

"Bu hain FETÖ ve Fetöşistlerin gözü dönmüş." diyen Eker, "Bunlar, Türkiye uluslararası terör örgütlerine karşı bir üstünlük sağlamışken, tam bu ortamda Türkiye'yi bombalıyorlar. Bu çok haince, çok alçakça bir davranış. Onun için bunlara karşı uyanık durmak, Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan, 'Artık gidin, evlerinizde uyuyun. İhtiyaç kalmadı.' deyinceye kadar milletimizin demokrasi nöbetini sürdürmesi, meydanları tutması lazım." ifadesini kullandı.

Eker, darbe girişiminin, milletin dirayeti ve Allah'ın yardımıyla püskürtüldüğünü vurgulayarak, "Bunların polis ve asker içerisinde gizli, uyuyan hücreleri olabilir. Normaldir, olabilir, mümkündür. Bu örgütün niteliği budur çünkü." şeklinde konuştu.

- "Bunun için Türkiye'ye saldırılıyor"

FETÖ'nün sosyal medya üzerinden kendi yandaşlarına, "Hemen meydanlara inin, demokrasi lehine konuşun. Darbeye karşı olduğunuzu söyleyin." şeklinde çağrı yaptığı uyarısında bulunan Eker, şunları dile getirdi:

"Düşünebiliyor musunuz, bu kadar münafıklığın, ikiyüzlülüğün sınır tanımaz bir tipi. Onun için milletimizin selameti, huzuru ve barışı için müteyakkız olmamızda yarar var. Biz millet olarak bundan sonraki süreçte bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Türkiye hepimizin. Hep birlikteyiz, hep birlikte olacağız, hep birlikte bu hainlerle mücadele edeceğiz, bunları temizleyeceğiz. Türkiye, demokratik bir rejim içerisinde insan haklarının ihlal edilmediği, barış ve huzurun temin edildiği, müreffeh, kalkınmış, zengin, güçlü, mazlumların umudu bir ülke haline gelecek. Rahatsızlık bundandır. Türkiye'nin bu yönde istikamet almasındandır. Bunun için Türkiye'ye saldırılıyor. Türkiye'nin düşmanları bir gün Fetöşistleri, bir gün zalimleri, bir gün de başka örgütleri kullanıyor. Bu FETÖ'nün, Fetöşistlerin DAEŞ'ten hiçbir farkı yoktur, PKK'dan hiçbir farkı yoktur. Dolayısıyla diğer terör örgütleriyle olduğu gibi bunlarla da aynı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz."

- Kara propagandaya karşı özel çalışma

Eker, darbe girişimin ardından Türkiye aleyhine kara propaganda içeren paylaşımların ve çağrıların artması üzerine harekete geçtiğini bildirdi.

AK Parti Genel Merkezi bünyesinde yürütülen çalışmayı açıklayan Eker, "FETÖ'nün oluşturduğu enformatik kirliliği ortadan kaldıracak, temiz ve doğru enformasyonu, malumatı ve bilgiyi sunmak için çaba içindeyiz. Bununla ilgili gerekli mekanizmaları kurduk. TBMM'de komisyon başkanlarımızla milletvekillerimizle akademisyenlerimizle düşünce kuruluşlarımızla aydınlarımız, münevverlerimizle topyekun, bir seferberlik halindeyiz. Uluslararası platformda, değişik ülkelerde Türkiye'nin haklı davasını anlatacak ve darbecilerin hain planını deşifre edecek şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." değerlendirilmesinde bulundu.

- "Ekipler oluşturuldu"

Eker, bu kapsamda ekipler oluşturulduğunu, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkanlığı ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığının çalışmalarını beraber yürüttüğünü bildirdi.

Yürütülen kara propagandaya engel olmak amacıyla yapılacak çalışmalara işaret eden Eker, şunları kaydetti:

"Şunu yapmamız lazım, bu örgüt bazı ülkelerde gizli, sinsi bir şekilde fidanlıklar kuruyor. Afrika'da, Balkanlar'da, Kafkaslar'da ve Asya'da bunların okulları maalesef bu çabaların, çalışmaların birer fidanlığı gibi kullanılıyor. Onun için Türkiye eğer 25 sene önce bunu deşifre edebilseydi bugün bunlar yaşanmayacaktı. Diğer ülkeleri de biz aynı şekilde uyarmak, onların karşı karşıya kalabileceği bu örgütün tehlikesini onlara da aktarmak durumundayız. Onun çabası içindeyiz. Türkiye'yi inşallah bu badireden bütünüyle çıkacak şekilde kurtaracağız. Milletçe, hep birlikte bu mücadeleyi gerçekleştireceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :