FETÖ'nün "1 Dolar"ında Pensilvanya Yalanı

FETÖ'nün "1 Dolar"ında Pensilvanya Yalanı

"Fetullah Gülen gönderdi" denilerek daha fazla himmet toplaması sağlanan mütevellilere verilen 1 doların sanıldığının tersine herhangi bir sarraftan alındığı ortaya çıktı

Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında, "Fetullah Gülen gönderdi" denilerek daha fazla himmet toplaması sağlanan mütevellilere verilen 1 doların sanıldığının tersine herhangi bir sarraftan alındığı bildirildi.

ÖĞRENCİ EVLERİYLE İLGİLENDİ

Örgütte çeşitli pozisyonlarda görev yapan A.S, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde şüpheli olarak verdiği ifadesinde, bir dönem örgütün öğrenci evleriyle ilgilendiğini söyledi.

"ÖĞRENCİLERE GÜLEN'İN VAAZLARI DİNLETİLİYORDU"

Örgüte ait dershaneye gelen bazı öğrencilerle cemaate ısındırılması için ilgilendiğini belirten A.S, hafta sonu ilgilendiği öğrencilere kitaplarından bölümler okuduğu Fetullah Gülen'in vaazlarını dinlettiğini dile getirdi.

Gülen'in sohbetlerinin projektör ile duvara yansıtılarak izletildiğini aktaran A.S, daha sonrada kurban, burs, himmet, gazete ve dergi aboneliği gibi konuların konuşulduğunu bildirdi.

OKUNMUŞ 1 DOLAR YAYINI

İlk dönemler mütevelli toplantılarına gelenlerin çay ve yemek gibi hizmetlerini yaptığını anlatan A.S, şöyle devam etti:

"PARANIZ KAT BE KAT BEREKETLENECEK"

"Katıldığım bir mütevelli toplantısında mütevellileri gaza getirmek için, 'Abiler haftaya Fetullah Gülen hocaefendiden sayılı miktarda 1 dolar gelecek. Bu bir dolarları kasanıza ve cüzdanınıza koyun. Paranız kat kat bereketlenecek.

"1 DOLAR SÖZÜNÜ DUYANLAR ÇOK HEYECANLANIRDI"

Ancak bu 1 dolarlar en çok burs toplayan üç mütevelliye verilecek' denilirdi. Bu konu yaklaşık üç hafta boyunca mütevellilere tekrar edildi. Bu 1 dolar sözünü duyanlar çok heyecanlandı. Burs toplamak için daha şevk ve istekli çalışmaya başladılar. Selçuklu eyaleti küçük bölge imamı, mütevelli toplantısının olacağı gün beni arayarak 'herhangi bir sarraftan üç adet 1 dolar almamı' istedi. Toplantıda en çok burs toplayan 3 mütevelliye 1'er dolar verildi. Mütevelliler bu dolarların Amerika'dan Fetullah Gülen'den geldiğini zannediyordu."

Maaş veya para verilmediği için bir dönem cemaatten ayrıldığını belirten A.S, cemaate geri dönmediği için çalıştığı iş yerinden atıldığına dikkati çekti.

A.S, daha sonra aylık bir ücret karşılığında yeniden örgütün öğrenci evlerinin yeme içme, taşınma işlerinden sorumlu hale getirildiğini ifade etti.