FETÖ'den üyelerine yerel seçim talimatı!

FETÖ'den üyelerine yerel seçim talimatı!

FETÖ yerel seçimler öncesinde yeniden algı yönetimine başladı. Örgütün yurtiçi sorumlularının bu amaçla FETÖ üyelerine gönderdiği ‘twitter talimatları’ deşifre edildi.

Yerel seçimler öncesinde dezenformasyon için start veren örgüt yöneticilerinin 13 başlıkta yer alan talimatında, bütün işlemlerin internete başka IP adresi üzerinden bağlanılmasını sağlayan VPN üzerinden yapılması istendi.Talimatta, ''Günde en az 10 tweet atın'' denildi.

SİLAH GİBİ KULLANACAKLAR

Örgüt üyelerinden günün yoğun saatlerinde tweet atmalarını, bol bol resim, karikatür ve video paylaşmalarını istedi. VPN üzerinden açılacak sahte hesaplara uygun bir isim ve profil resmi belirlemelerini isteyen örgüt, twitter’ı adeta bir silah gibi nasıl kullanmaları gerektiğini tek tek anlattı.

ÜNLÜ İSİMLERE TAKİP

Terör örgütü, amaçlarına ulaşmak için twitter kullanan ünlü isimlerin takipçilerini de hedefine koydu. Ünlü kişilerin takipçilerinin de ünlü olduğuna vurgu yapan örgüt yöneticileri, “ünlünün paylaştığı tweeti bir çok ünlü de görüyor. Bu durum vereceğimiz mesajı çok daha fazla kişiye ulaştıracak” dedi.

TEBRİKLERLE SEMPATİ

Örgüt yöneticileri, bu gerekçeyle ünlülerle diyaloğa geçilmesi emrini verdi. Takip edilen ünlülerin favorilere eklenmesini ve attığı her tweete yorum yazılarak dikkatinin çekilmesinin sağlanmasını istedi. Ünlülerin branşlarına göre diyaloğa geçilebileceğini üyelerine ileten örgüt yöneticileri, “Gazeteci ise yazdığı yazının beğenildiği söylenerek soru sorulabilir. Tiyatrocu ise seyredilen filmlerden bahsedilebileceği, milletvekili ise siyasi bazı öneri ve görüşlerle soru ve tebriklerle sempatisini kazanılabilir” denildi.

PROPAGANDA FAALİYETİ

Terörle mücadele uzmanları, FETÖ yöneticilerinin talimatlarında yurt içi yurt dışında propaganda ve dezenformasyon faaliyetlerini hız vermeyi hedeflediğini açığa çıktığı değerlendirmesi yaptı.