FETÖ'den din istismarı ile soygun!

FETÖ'den din istismarı ile soygun!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarda FETÖ'nün yolsuzlukları bire bir ortaya çıkıyor.

Türkiye’nin dört bir yanında yaşayanlar anlattıklarıyla, örgütün mafya yöntemlerini de gözler önüne serdi. İşte, FETÖ’nün mal varlığına çöktüğü mağdurlar ve hikayeleri.

KUR’AN KURSU DİYEREK

Manisa Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Celalettin Ariç, 2012 yılında ‘Hizmet hareketi’ adı altında kendini gizleyerek kimsesiz çocuklar ve İslamiyet adına faaliyetlerde bulunduğunu söyleyen FETÖ imamlarının mağdurlarından biri. 

Daha sonra FETÖ’nün Manisa sorumlularından olduğu ortaya çıkan ve tutuklanan Mehmet Sungur ve Mehmet Tavşan’ın, kendisinden ‘Kur’an kursu için boş bir arazi’ ricasında bulunduğunu belirten Manisalı Muhtar Ariç, “Ben de söz konusu Kur’an Kursu olduğu için, hiç düşünmeden 483 metrekarelik bir arsayı onlara bağışladım. 

Ama aradan geçen bir yıl içinde onların hiç bir şey yapmadığını gördüm. Sonra 17-25 Aralık olayları yaşanınca, Bank Asya’ya giderek oradaki hesabımda bulunan paramı çektim ve çeklerimi de iptal ettim.

Emniyete gidip, suç duyurusunda bulundum. Bu arsanın, Kur’an Kursu yapılması kaydıyla bağışlandığına ama hiç bir şey yapılmadığına dair şahitlerim de vardı” diye konuştu.

BANKAYI KURTARALIM

Polise yaptığı şikayetin ardından, bağış yaptığı FETÖ’cü vakıf yetkilileri ile görüştüğünü belirten Muhtar Ariç, aldığı yanıtla şoke olduğunu anlattı:  “Mehmet Tavşan bana, Bank Asya’yı kastederek ‘Bankayı kurtaracağız. 

Seninki gibi 13 tane daha gayrimenkul var. Onları da satacağız’ dedi. Tepki gösterip, ‘Arsayı benden Kur’an Kursu yapılmak üzere aldınız. Ben size FETÖ’yü kurtarın diye vermedim bu arsayı’ dedim. 

Hemen emniyete bir kez daha gittim. Sonra tapu kayıtlarından anladık ki arsayı hemen satmışlar. 

İslamiyet adına bir şey yapacaklarını düşünerek, tapuya ‘Kur’an Kursu yapılmak şartıyla bağışlıyorum’ şerhi koymamıştım ve en büyük hatam bu oldu.”

ALZHEİMER HASTASINA 6 MİLYONLUK BORÇ SENEDİ

FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan örgüte bağlı şirketler arasındaki Yeşilırmak Kehkeşan Özel Eğitim A.Ş. ve örgüt üyeleri ise Bursalı işadamı Muhsin Yedikardeş ile ailesinin kabusu olmuş. 

Örgütün, kendilerine ait bir dershanede kiracı olarak dershane işlettiğini söyleyen Yedikardeş, “Bu FETÖ’cü dershanenin yöneticileri, ‘Binayı bize bağışlayın’ dediler. 

Biz de bunun mümkün olmadığını söyledik. Her şey ondan sonra başladı” diye konuştu. 

Bu olayın ardından alzheimer hastası babası Sabri Yedikardeş adına bir gün önlerine 6 milyon TL’lik borç çıkarıldığını belirten Yedikardeş şunları anlattı: “Babam Sabri Bey, alzheimer hastasıydı ve mahkeme kararı ile annem vasisi olmuştu. İyi ki de böyle olmuş. 

Feridun Çağman isimli şahıs, önümüze Sabri Bey’in imzaladığını gösteren 3 ayrı borç belgesi koydu. 

Sabri Bey’in karıştığı İstanbul’daki bir tefecilik olayından kurtulmak için yardım aldığı, ismini söylemediği iki FETÖ’cü hakim ve bir savcıya bu parayı komisyon olarak vermiş.

Daha sonra ses kaydını da aldığımız Feridun Çağman, tefecilerden 18 milyon lirayı kurtardığını söyledi. Davalar halen devam ediyor.”