FETÖ'den darbe girişimi

FETÖ'den darbe girişimi

Adalet Bakanı Bozdağ: - "Ankara, İstanbul ve bütün illerdeki Cumhuriyet Başsavcılıkları bunlarla ilgili soruşturma başlattı. Belki gözaltılar sadece Ankara, İstanbul üzerinden gidiyor ama Türkiye'nin pek çok yerlerinde başka gözaltılar ve tutuklamalar var

ANKARA (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara, İstanbul ve diğer bütün illerdeki Cumhuriyet Başsavcılıklarının darbe girişimiyle ilgili soruşturma başlattığını belirterek, "Belki gözaltılar sadece Ankara, İstanbul üzerinden gidiyor ama Türkiye'nin pek çok yerlerinde başka gözaltılar ve tutuklamalar var." dedi.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Bozdağ, darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturmalarla ilgili bilgi verdi.

Olayların ardından, başta Ankara, İstanbul olmak üzere bütün illerde Cumhuriyet Başsavcılıklarınca soruşturma başlatıldığını belirten Bozdağ, "Belki gözaltılar sadece Ankara, İstanbul üzerinden gidiyor ama Türkiye'nin pek çok yerlerinde başka gözaltılar ve tutuklamalar var." dedi.

Son nokta konulana kadar vatandaşların meydanları terk etmemesini isteyen Bozdağ, "Bu meseleden netice alınana kadar, netice alındığı, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, yetkililer tarafından bizzat ifade edilene kadar herkesin meydanlarda olmasını özellikle istirham ediyorum." diye konuştu.

Bakan Bozdağ, "Genelkurmay Başkanlığına vekaleten 1. Ordu Komutanı'nın atandığı ifade ediliyor. Genelkurmay Başkanının durumu nedir?" sorusuna da "Şu anda Sayın Genelkurmay Başkanımızla ilgili değişik bilgiler var ama her şey yakından takip ediliyor. Şu anda güvenlik güçlerimiz pek çok yerde netice aldı, pek çok yerde bunlar püskürtüldü, hem MİT'te hem emniyet binalarında hem kamu binalarında. Şu anda hakimiyet kurdukları doğru dürüst bir yer yok. İnşallah diğer yerlerden de püskürtülecek, havadakiler de indirilecek." yanıtını verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :