FETÖ'den ajan eşler

FETÖ'den ajan eşler

Baskıyla evliliğe ikna edilen üst düzey abinin eşine, kocasını nasıl takip edeceği, cemaatin kontrolünden çıkması halinde kiminle irtibata geçmesi gerektiği konusunda eğitim verildiği ortaya çıktı.

 

17-25 Aralık darbe operasyonu sonrası ihanet örgütünün emniyet yapılanmasından koparak soruşturma birimlerine örgütü deşifre eden önemli ifadeler veren A.İ.Y isimli polis, yapılanmanın evlilik müessesinin adeta ajanlaştırma mekanizmasına dönüştürdüğünü belirtti. Emniyette ifadesinde, kritik konuma sahip rütbeli militanların vesikalık fotoğraf üzerinden gösterilen eşlerden birini seçmeye zorlandığını anlatan A.İ.Y, örgütün özel yetiştirilmiş eşler üzerinden rütbelileri kontrol altında tuttuğunu kaydetti. “Evlilik cemaatin sosyal alanda faaliyetlerini yürütmesi için önemle kullandığı bir araçtır. Evlilikte cemaat içerisinde bir hizmettir. Eğer cemaatte bir görevli üst düzeyde ise kesinlikle cemaat dışından biriyle evlendirilmesine izin verilmez” diyen emniyet görevlisi A.İ.Y. örgütün özel bir yapılanması daha olduğunu, buradaki militanların özel yetiştirilmiş eşlerle evlendirildiğini ifade etti.

EŞ KATALOĞUNDAN SEÇ BEĞEN

“Asıl önemli olan özel yapılanmadaki evliliklerdir. Bunun nedeni ise özel yapıdaki bir elemanın evliliği kişiyi deşifre edebilecek bir yapıda olmamasını gerektirir” diyen A.İ.Y. sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yani cemaat perspektifi ile yetişen bir rütbeli kesinlikle cemaat dışından birisi ile evlendirilmesine izin verilmez. Rütbeliler için cemaat tarafından özel yetiştirilmiş kişiler seçilir. İlk önce ellerinde cemaatin istediği bir bayanın resmi gösterilir. Bu resim gösterilmeden önce resmi gösterilecek olan bayan rütbeliye ön bilgi adı altında övülür. Rütbeli bu bayanı ve sonrasındaki görüşmelerde beğenmezse diğer adaylara geçilir. Buradaki amaç gösterilen iki üç resimden biriyle rütbelinin kesinlikle evlenmesini sağlamaktır. Bunun için çok ısrarcı olurlar. Rütbeli cemaat için çok önem taşıyorsa dışarıdan evlenmesine kesinlikle izin verilmez.

EŞİ ÜZERİNDEN İZLENİYORLAR

Rütbeli istenilen bayanla evlendikten sonra, cemaat bu rütbeliden ileride şüphe duymaya başlarsa, rütbeliyle ilgili tereddütler oluşursa evlendirdikleri bayan da cemaat tarafından özel yetiştirilmiş ise rütbeli hakkında bilgileri eşinden alırlar. Eş seçiminde polis memurları ile ilgili ise çalıştığı şubelere göre bayan seçilir. Şube operasyonel bir şube ise evleneceği bayan cemaat tarafından bizzat seçilir. Operasyonel şube de önemli bir yerde ise evleneceği bayan da polis hizmetlerinde kullanılır.

Operasyonel birimde çalışan cemaat üyesi rütbeli veya memur cep telefonu takibi sırasında sivil sorumlulardan biri takibe takılırsa sivil yapıyı bilgilendirmek için eşini kullanır. Kullanılan bu eşe daha önceden böyle bir durum olduğunda nasıl davranacağı, kiminle irtibata geçmesi gerektiği konusunda bilgilendirilir. Bir ev eşler bilgi alışverişinde kurye olarak kullanılır. Ancak bu yöntem önemli durumlarda cemaatin kullandığı bir yöntemdir ve nadir olarak kullanılır.”

EŞ VE ÇOCUKLARI ÜZERİNDEN BASKI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, örgütün bu yolla mensuplarını denetim altında tuttuğunu belirtiyor. Başsavcılığın hazırladığı dosyada“evlilikleri dahi bağlı bulundukları imamların izin ve talimatları doğrultusunda gerçekleşmektedir. Evlilik kararı veren örgüt mensubu bu durumu kendisinden sorumlu imama iletmekte, müstakbel eşini yine örgüte bağlı olan bayanların resimlerinin bulunduğu bir katalogdan seçmektedir. Böylelikle hem mensupların örgüte bağlılığı artırılmakta hem de örgütten ayrılma durumunda, ayrılan kişilerin eş ve çocukları örgüt talimatı ile kendisinden uzaklaştırılarak baskı oluşturulmaktadır. Örgüt mensuplarının iş ve özel hayatlarındaki bütün kararlarını örgütün tasarrufuna bırakmış olmalarının altında yatan sebeplerden en önemlisi, bağlı oldukları imamların ve Fetullah Gülen’in hata yapmayacağına inanmış olmalarıdır” ifadelerine yer veriliyor.

(Yeni Akit)