FETÖ'cülerin "darbe" notları iddianamede

FETÖ'cülerin "darbe" notları iddianamede

FETÖ'nün ikinci adamı olduğu iddia edilen Cevdet Türkyolu'nun kız kardeşi, eniştesi ve iki yeğeni hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün ikinci adamı olarak illegal alanların sorumlusu olduğu iddia edilen Cevdet Türkyolu'nun 4 akrabası hakkında dava açıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca, tutuklu şüpheliler Türkyolu'nun kız kardeşi Vildan ve eniştesi Kemal Erus ile ABD'de bulunan firari yeğenleri Emre ve Enes Erus hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla hazırlanan 17 sayfalık iddianame, Sakarya 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, sanıkların adresinde yapılan aramada ajanda içerisine el yazısı ile yazılmış notların bulunduğu belirtilerek, "Notların 29 ile numaralandırılan sayfasında, 'İki abi izinsiz mütevelliye gelmiyorlar, yolda kaza geçiriyorlar, vefat ediyorlar, Hocam; 'İzinli mi izinsiz mi gittiler?' diye soruyor, izinsiz cevabını alınca, 'Ben onlara Allah rahmet etsin demiyorum, Allah'tan sürekli istemeliyiz, canımı al, çocuğumu al ama bizi hizmetten alma diye.' ibaresi yer almaktadır" ifadesi kullanıldı.

Notların 56 ile numaralandırılan sayfasında "Örgüte yardım amacıyla vermiş oldukları himmet paralarının kaydı olduğu değerlendirilen listenin ele geçirilmesi karşısında, örgütün devlet organlarına sızma girişiminde bulunacağı hatta gerekirse darbe yapılacağı" yazılı olduğu aktarılan iddianamede, yine aynı sayfada örgüt bünyesindeki öğrencilerin, hizmet edebilecek seviyeye gelene kadar eğitilmesi gerektiğinin yer aldığı kaydedildi.

İddianamede, örgütün propaganda ve eleman kazanma amacıyla kullandığı yayın ayağında bulunan Zaman gazetesinin tirajının arttırılması notu ve örgüte maddi destek sağlamak için toplanan himmet paralarının liste halinde saklanması nedeniyle şüphelilerin örgütün stratejisi ve amacını benimsediğinin kabul edilmesi gerektiği ifade edildi.

Örgüt elebaşının en yakınındaki isimlerden Cevdet Türkyolu'nun kız kardeşi Vildan Erus'un, aksini iddia etmesine rağmen 2015 yılı içerisinde 4 kez Türkyolu ile 2008 yılında da örgüt yöneticilerinden Hidayet Karaca ile 2 kez telefonda görüştüğünün belirlendiği anlatılan iddianamede, şüpheli Kemal Erus'un ise Türkyolu ile 2013-2015 yılları arasında 29, Karaca ile 2 ve yine örgüt tepe yöneticilerinden Ali Çelik ile 1 kez telefon görüşmesi yaptığı aktarıldı.

Bir gizli tanığın ifadelerinden Kemal ve Vildan Erus'un yapılanmayla birebir ilgilerinin olduğu belirtilen iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Zengin olmamalarına rağmen Vildan Erus'un zaman zaman Amerika'ya gidip geldiğini, iki çocuğunun Amerika'da bulunduğunu, Vildan ve Kemal Erus'un sohbet yaptıklarını belirtmesi karşısında şüphelilerin örgütün insan kaynağı olarak gördüğü örgüt öğrenci evlerine eleman bulma ve örgüt evlerini finanse etmek için yardım toplama faaliyetlerinde bulundukları ve örgüte maddi destek sağlamak, örgüt propagandası yapmak, himmet ya da bağış adı altında örgüte finansal destek sağlamak için organize edilen sohbet adı altındaki toplantılara katıldıkları anlaşılmıştır."

İddianamede, çocukları Emre ve Enes'in ABD'de yaşadığını anlatan Vildan Erus'un şu ifadelerine yer verildi:

"Ben kendimi bildim bileli ağabeyim Fetullah Gülen yapılanmasının içinde yer almıştır. Fetullah Gülen 1999 yılında Türkiye'yi terk edip Amerika'ya yerleşince, ağabeyim de onunla Pensilvanya eyaletine taşındı. Ağabeyim kendisini bu şahsa adamıştır. Eşi ve 5 çocuğu da Pensilvanya'da ikamet etmektedir. Ağabeyimin örgüt yapılanması içindeki konumunu, Fetullah Gülen'in hangi işlerini takip ettiğini bilmiyorum. Kendisi 1999 yılından beri Türkiye'ye gelmemiştir."

Şüphelinin en son 2016 yılının başında çocuklarını görmek üzere Amerika'ya gittiğinde ağabeyi ile görüştüğü kaydedilen iddianamede, Vildan Erus'un, "FETÖ/PDY terör örgütü yapılanması ile hiçbir alakam yoktur. Örgütün bölge imamının ve il imanının kimlerden oluştuğunu, üst mütevelli heyetinde ve alt mütevelli heyetinde kimlerin yer aldığını bilmiyorum. Ben 17-25 Aralık olayından sonra bu yapı ile tüm ilişkimi kestim, hiçbir şekilde bağlantı kurmadım." ifadeleri aktarıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 17 sayfalık iddianamede, FETÖ/PDY'nin ikinci adamı olarak illegal alanların sorumlusu olduğu iddia edilen Cevdet Türkyolu'nun kız kardeşi Vildan ve eniştesi Kemal ile ABD'de bulunan firari yeğenleri Emre ve Enes Erus hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Sanıkların yargılanmasına 25 Ocak'ta başlanacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :