"FETÖ'cülerin ailelerine destek" sanıklarına hapis

"FETÖ'cülerin ailelerine destek" sanıklarına hapis

Cezaevindeki örgüt üyelerinin ailelerine destek amaçlı toplantı düzenledikleri iddiasıyla yargılanan 12 sanıktan 9'una, 3 yıl 1 ay 15 gün ila 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezaları verildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada, cezaevindeki örgüt üyelerinin ailelerine destek amaçlı toplantı yaptıkları iddiasıyla yargılanan 12 sanıktan 9'u, 3 yıl 1 ay 15 gün ila 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Hanifi Yılmaz, Muaz Biçer ve İbrahim Şencanlar ile tutuksuz yargılanan Altan Aydemir, Hacı Ali Demirci, Fuat Güzey, Mustafa, Mahmut ve Selçuk Alaca, Mehmet Aydemir, Ali Kara ve İhsan Yorulmaz ile avukatları katıldı.

Sanıklar, ifadelerinde üzerilerine atılı suçları işlemediklerini öne sürerek tahliye ve beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Yılmaz'a, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 8 yıl 9 ay, Biçer'e 7 yıl 6 ay, Şencanlar'a 6 yıl 10 ay 15 gün, Selçuk Alaca, Kara, Yorulmaz ve Güzey'e 6 yıl 3 ay, Mehmet Aydemir'e 4 yıl 4 ay 15 gün ve Mahmut Alaca'ya 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Mustafa Alaca, Demirci ve Altan Aydemir'in delil yetersizliğinden beraatına hükmeden heyet, tutuklu sanıklar Biçer ve Şencanlar'ın tahliyesine, Yılmaz'ın ise mevcut durumunun devamına karar verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :