FETÖ'cülerden peş peşe Abdullah Gül mesajları! Gül döktüler yollarına...

FETÖ'cülerden peş peşe Abdullah Gül mesajları! Gül döktüler yollarına...

FETÖ'cülerden peş peşe Abdullah Gül mesajları!

Erken seçim kararının alınmasının ardından, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ismi, muhalefetin adayı olarak konuşulmaya başlandı.

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in video mesajında okuduğu bir şiir sonrasında FETÖ'cüler için işaret fişeği ateşlenmiş oldu. 

Gülen'in şiirinde ‘Ey kupkuru çölleri cennetlere çeviren gül. Gel, o bayıltan renginle gönlüme dökül. Vaktidir, ağlayan gözlerimin içine gül. Ey kupkuru çölleri cennetlere çeviren gül’ sözleri yer aldı.

Gül’ün adının anılmasıyla, FETÖ’cü isimler, Gül’ü destekleyen mesajlar attı. 

FETÖ firarisi Adem Yavuz Arslan, “İnternet yasası başta olmak üzere son döneminde imzaladığı anti demokratik yasalar nedeniyle Abdullah Gül’ü çok eleştirdim.İnsan hakları ihlallerine sessiz kalmasını da. Ancak Erdoğan karşısında sahaya inmeli. Başbuğ, Büyükerşen ve Kesici'nin hiç bir anlamı yok”mesajını paylaştı.

Bir başka FETÖ firarisi Ergun Babahan da "Şartlar 'Abdullah Gül aday olmalı' diyor" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Babahan ayrıca Gül’ün adaylığına “Abdullah Beye Kürtler de oy verir”, “Saray'ın kabusu olur” mesajlarıyla destek verdi.

FETÖ’cü isimlerin Abdullah Gül’e destek vermesi akıllara, FETÖ firarisi Emre Uslu’nun 15 Temmuz darbe girişimi öncesi paylaştığı bir videoyu getirdi.

Uslu söz konusu videoda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Şunu anlatmaya çalışıyorum. Kansız bir değişimin mümkün olup olmadığını anlamaya çalışıyorum. Maalesef Türkiye'nin geldiği nokta bu… En az sıkıntılı değişimin nasıl olabileceğini anlatmaya çalışıyorum. En az sıkıntılı değişim Abdullah Gül veya AKP içerisinden bir alternatifin çıkıp Erdoğan'dan o rejimi, o iktidar alması. Yani Abdullah Gül cesaret edip Erdoğan'a karşı bir siyasi adım atıp ona karşı bir hamle yapıp ona karşı aday olabilirse en azından seçimleri ikinci tura bırakır. İkinci tura kalırsa Abdullah Gül'ün şansı büyük.  Bu alternatif çıkarsa bu Türkiye açısından da güzel olur.”