FETÖ’cü polisler 15 eve daha tezgah kurmuş!

FETÖ’cü polisler 15 eve daha tezgah kurmuş!

Baykal ve MHP’li siyasilerin evlerine girerek kaset kumpası hazırlayan FETÖ’cü polisler, aynı çilingire 15 evi açtırmış. Çilingir, “Polisler istiyordu, ben de açıyordum” dedi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kasetle siyaseti dizayn etmek soruşturması kapsamında yeni bilgilere ulaşıldı.

Mağdurları arasında CHP eski lideri Deniz Baykal ile MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici ve bazı eski milletvekillerinin yer aldığı soruşturmada, kumpasların kurulduğu evler tespit edildi.

Ankara ve İstanbul’da tespit edilen 15 evde incelemeler yapıldı. Savcılık, tahkikatını tamamladıktan sonra Baykal’ı yeniden ifadeye davet edecek.

Baykal’ın “Yeni kasetlerin var, yayınlarız” diye tehdit edildiği için ifade vermeye gitmediği belirtilmişti. Baykal, CHP Genel Başkanı iken kendisine kurulan kaset kumpasından sonra Fethullahçı Terör Örgütü’nden (FETÖ) kuşkulanmadığını açıklamıştı.

ÇİLİNGİRE TEŞHİS YAPTIRILDI

12 Haziran 2011 seçimleri öncesi FETÖ’nün siyaseti dizayn etmek amacıyla kurduğu kaset kumpaslarına dair soruşturma derinleşti. Baykal’ın şikâyeti üzerine başlatılan soruşturmada savcılık bir çilingire ulaştı.

Çilingirin verdiği ifadeler üzerinden bazı polislerin ismine ulaşan savcılık bu kişiler hakkında işlem yaptı.

Polislerin kimliklerine, çilingirin tarifi üzerine çizilen resim teşhisiyle ulaşılırken kumpasın sadece Baykal ve birkaç MHP’li eski milletvekili ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Çilingir savcılık tarafından İstanbul ve Ankara’da bulunan evlere tek tek götürülerek inceleme yapıldı.

TALİMAT FETÖ’DEN GELDİ

Çilingirin Ankara ve İstanbul’da çok sayıda eve götürülerek kapıların açtırıldığı tespit edildi. Çilingir ifadesinde “15 evden fazla yere götürüldüm. Polisler her defasında bana ‘Anahtar kayıp’, ‘Kapı açılmıyor’ ya da ‘Arama yapacağız’ diyerek kapıları açtırdı. İçeride ne yaptıklarını bilmiyorum” dedi.

Kaset kumpaslarının tezgahlandığı dönemde emniyetin tepesinde bulunan İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek,  Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Cihangir Çelik ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün de kumpas soruşturmasında şüpheli konumunda yer alıyor.

Savcılık, üç ismin bilgisi ile kumpasların kurulduğuna dair delillere ulaştı. Soruşturma kapsamında FETÖ’den aldıkları talimatlarla hareket ettikleri belirlenen üç eski polis müdürünün ifadesine başvurulacak.

DAVA TÜRKİYE'DE BİR İLK OLACAK

Kısa bir süre içinde iddianameyi tamamlayacak olan savcılık, dava açılması için mahkemeye başvuracak. Dava açıldıktan sonra soruşturmada mağdur olan Baykal ve diğer siyasiler mahkemede ifade verecek. Yine soruşturmada gizli tanık ve açık tanık olanlar da mahkemede söz konusu olaya dair hakim huzuruna çıkacak.

Türkiye’de bir ilk olacak bu davada, siyasi bir partinin liderine ve başka bir siyasi partinin yöneticilerine komplo düzenleyen FETÖ yapılanmasının benzer biçimde tehdit ile siyasetten uzaklaştırdıkları kişilerin de haklarını aramalarının önü açılacak.

Yine, bu dava örgütün “En büyük eylemleri”nin başında sıralanacak ve uluslararası suçlu iade talepleri ile Kırmızı Bülten yazışmalarında yer alacak. Bu olay şu ana kadar “Yasa dışı dinleme” ve “Siyasi casusluk” iddiasıyla eylemleri soruşturulan FETÖ’nün siyasete müdahaledeki faaliyetlerine dair de ilk somut dava olarak tarihe geçecek.

ARDI ARDINA İSTİFALAR YAŞANMIŞTI

Hatırlanacağı üzere, 2011 seçimleri öncesi Baykal’ın yanı sıra çok sayıda MHP’linin kasetleri internet sitelerine düşmüştü. O dönem MHP Genel Başkan yardımcıları Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Bülent Didinmez ile İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, uygunsuz görüntülerinin yayınlanmasının ardından Bahçeli'nin talebi doğrultusunda partiden istifa ederek milletvekili adaylıklarından çekilmişlerdi.

Ardından “Farklı ülkücülük” adlı internet sitesinde ilk olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'nin görüntüleri yayınlanmış ve Ekici istifa etmişti. Bu görüntülerin üzerine hakkında kaseti bulunduğu öne sürülen MHP'nin o dönemki diğer bir genel başkan yardımcısı Osman Çakır da partiden ayrılmıştı. Kaseti bulunduğu iddia edilen dönemin MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak ve MHP Başkanlık Divanı Üyesi Mehmet Taytak da peş peşe istifa kararı vermişti.

BUGÜN GAZETESİ