FETÖ'cü hainler komisyonlara "mağduruz" başvurusu yapıyor

FETÖ'cü hainler komisyonlara "mağduruz" başvurusu yapıyor

Bazı mağduriyetlerin giderilmesi için İllerde ve Başbakanlıkta kurulan komisyonların FETÖ tarafından suistimal edildiği ortaya çıktı.

Özellikle Ankara ve İstanbul’da darbeye doğrudan katılan FETÖ’cü hainlerin bile “mağduruz” başvurusu yaptığı öğrenildi. “Mağduruz” başvurusu yapanlar arasında F 16 pilotları ve halka ateş açan tankçı subayların olduğu öğrenildi.

Yalanı, kumpası ve iftirayı alışkanlık haline getiren Fetullahçı Terör Örgütü, şimdi de mağdurlar için kurulan komisyonları sabote ediyor. İllerde ve Başbakanlıkta kurulan komisyonları kilitlemeye çalışan örgütün gözaltındaki üyeleri, birçok isme FETÖ'cü iftirası atarak mağduriyetlerin artmasını hedefliyor. FETÖ'nün bu ihanetinin farkına varan yetkililer ise bu konuda titiz bir çalışma yürütüyor.

ANKARA'YI BOMBALAYAN PİLOTLAR BİLE MAĞDURİYET BAŞVURUSU YAPMIŞ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "at izi it izine karışmasın" açıklamasından sonra bazı mağduriyetlerin giderilmesi için İllerde ve Başbakanlıkta kurulan komisyonların FETÖ tarafından suiistimal edildiği ortaya çıktı. Özellikle Ankara ve İstanbul'da darbeye doğrudan katılan FETÖ'cü hainlerin bile "mağduruz" başvurusu yaptığı öğrenildi. "Mağduruz" başvurusu yapanlar arasında F 16 pilotları ve halka ateşaçan tankçı subayların olduğu öğrenildi.

HAKKINDA İŞLEM YAPILANDAN FAZLA BAŞVURU VAR

Başbakan Binali Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü kapsamında haklarında işlem yapılanların itirazlarına ilişkin, "İşlem yapılanların sayısından fazla başvuru var. 'Ne olur, ne olmaz, bana da işlem yapılır' diye tedbirli davranıp önceden başvuranlar da var. Ne yaptıklarını bilmiyorum, ama doğru bir iş yapmadıklarından eminim" dedi.

70 BİNİN ÜZERİNDE İTİRAZ VAR

Yıldırım, cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. FETÖ'yle ilgili başvuru yapanların kendilerini deşifre edip etmediği yönündeki bir soruya Yıldırım şu cevabı verdi: "FETÖ burada da bir yanıltma hareketine girmiş durumda. Ama millete söz verdik. Bu itirazları çok titiz değerlendireceğiz. 70 binin üzerinde itiraz var. Bunlar belirli bir zaman alacak. Mekanizması kuruldu, bakanlıklarda değerlendirme heyetleriyle bu kararları alan heyetler değiştirildi. Olur ya başka bir gözün bakmasında fayda var. Bakan yardımcılarının başkanlığında heyetler oluşturuldu. İtirazlarda ortaya konan gerekçeler dikkate alınıyor. Diyor ki 'Ben ByLock'ta yoktum veya filanca yere gitmedim.' Bütün bunlar birer birer detaylıca gözden geçirilecek ve ondan sonra da bu dosya kapanacak."

MÜLAKATLARDA FETÖ VE PKK BAĞLANTISINA BAKIYORUZ

Öğretmenlerin mülakatla alınmasıyla ilgili tartışmalar yapıldığının belirtilmesi üzerine Yıldırım, "Kulak asmayın. İmtihanlarda, mülakatlarda hassasiyetimiz 2 noktada toplanıyor. Bir tanesi FETÖ, ikincisi bölücü terör örgütü. Bunun dışında vatanına, milletine sadık bütün öğretmenlerimiz için kapılar sonuna kadar açıktır" diye konuştu. Meclis'te KHK'larla ilgili komisyon kurulmasına ilişkin de Yıldırım, "Düzeltilmesinde yarar gördüğünüz hususlar varsa bunları da dikkate alırız, makul gördüklerimizi dikkate alırız, dedik. Sözümüzün arkasındayız. Değişen bir şey yok. KHK'lardan vazgeçmek ise asla söz konusu olamaz" dedi.

SANKİ 15 TEMMUZ OLMAMIŞ!

CHP'nin son günlerdeki tavrını eleştiren Yıldırım, "Şimdi ne yazık ki ana muhalefet partisi başkanı, 15 Temmuz'u bıraktı, sanki 15 Temmuz olmamış, millet mağdur olmamış, şehitler olmamış, gazilerimiz yaralanmamış, bir mağdur edebiyatıdır gidiyor. Bırak kardeşim, milletin mağduriyeti mi önemli yoksa darbecilerin mağduriyeti mi?" ifadelerini kullandı.

KAYNAK:SABAH