FETÖ üyesi iş adamına hapis cezası

FETÖ üyesi iş adamına hapis cezası

Kayseri'de, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan iş adamına, 2 yıl 2 ay hapis cezası verildi- Tutuksuz sanık iş adamı Mercan:- "Örgüte gönül veren mahkumlar, televizyon ve gazetelerin takibini k

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada yargılanan iş adamı Ahmet Mercan, etkin pişmanlıktan yararlanması nedeniyle ceza indirimi uygulanarak 2 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Mercan ve avukatı hazır bulundu.

Sanık Mercan, ihtiyaç sahiplerine burs vererek örgüte katıldığını belirterek, hayırseverlik duygularıyla kendisini kandırdıklarını öne sürdü.

Burs, himmet ve kurban verdiğini anlatan Mercan, farkında olmadan sempatiyle yaklaştığı FETÖ'nün devletin karşısında olduğunu gördüğü anda örgütten uzaklaştığını savundu.

Mercan, devletin yanında yer aldığını ve çok pişman olduğunu dile getirdi.

KHK ile kapatılan Melikşah Üniversitesinde mütevelli heyeti üyesi olarak görev yaptığını bildiren Mercan, Bank Asyadan üniversitenin ihtiyaçları için kredi çekildiğini duyduğunu kaydetti. Mercan, "Yapıdan uzaklaşmaya başlayınca Boydaklar bana protesto çekti. Aramızda husumet oldu. Halit Gazezoğlu beni ikna etmek için çok uğraştı. Bina komşum olduğu için sürekli karşılaşmamak için her şeyi yaptım. Üniversite için yapılan kredi toplantılarına katılmadım." diye konuştu.

Etkin pişmanlıkta bulunmasının ardından önceki celse tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını anımsatan Mercan, cezaevinde kaldığı dönemde örgüt üyelerinin motivasyon terapileri yaptıklarını söyledi.

Sanık Mercan, şöyle devam etti:

"Cezaevindeki örgüt üyeleri hala bu yapıya bağlı kalıyor. 3-5 ay sonra çıkacaklarına inanıyorlar. Sanki her şey günlük gülistanlık gibi lanse etmeye çalışıyorlar. Bahar havası oluşması için çalışıyorlar. Birbirlerine böyle moral veriyorlar. Hatta cilt cilt rüya tabir ansiklopedileri bulunduruyorlar. Örgüte gönül veren mahkumlar, televizyon ve gazetelerin takibini kısıtlayarak dışarıdaki durumdan haberdar olmamızı istemiyorlar. Tüm bu şaşkınlıklar içinde etkin pişmanlıkta bulunduğum için çok mutluyum. Cezaevinde olduğum dönemde itirafçı olduğum için kötü gözle baktılar, psikolojik baskı yaptılar."

İtiraflarda bulunduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Mercan, vicdanen rahatladığını ve iç huzura kavuştuğunu anlattı.

Mahkeme heyeti, etkin pişmanlık indirimi uyguladığı sanık Mercan'a, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 2 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :