FETÖ şüphelisi örgüt tarafından "tehdit" edilmiş

FETÖ şüphelisi örgüt tarafından "tehdit" edilmiş

Ağrı'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan zanlının, savcılıktaki ifadesinde örgütle bağlantısını itiraf ettiği, 17-25 Aralık sürecinde bildiklerini anlatmaması için tehdit edildiğini söylediği öğrenildi

 Ağrı'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan zanlının, 17-25 Aralık sürecinde bildiklerini anlatmaması için örgüt tarafından tehdit edildiğini söylediği öğrenildi.

Ağrı merkezli 8 ilde örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullananlara yönelik Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan F.E, FETÖ/PDY ile bağlantısını savcılıkta itiraf etti.

F.E, ifadesinde örgüt tarafından tehdit edildiğini, 17-25 Aralık sürecinde bir eve çağrıldığını ve kendisine, "Bildiklerini ve yaşadıklarını anlatman durumunda her şey senin üzerine kalacak." denildiğini belirtti.

Terör örgütünde "köprü görevi" gördüğünü anlatan F.E, 2011-2012'deki astsubaylık sınavı soruları için aracı olduğunu ve sorular konusunda kendisiyle iletişime geçenleri örgütte "Asım" kod adlı kişiyle tanıştırdığı itirafında bulundu.

- Adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden 11'i tutuklandı

Aynı soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden 11'i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 5'i ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Haklarında gözaltı kararı bulunan 6 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 4 Kasım'da örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürülen 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. Ağrı merkezli 8 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda aralarında polis, öğretmen, imam, memur, esnaf ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alınmıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :