FETÖ şüphelisi öğretmenden tutarsız "ByLock" savunması

FETÖ şüphelisi öğretmenden tutarsız "ByLock" savunması

FETÖ/PDY'ye yönelik yurt genelinde soruşturmalar aralıksız devam ederken, gözaltına alınan, tutuklanan ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edilen şüphelilerin ifadeleri dikkati çekiyor.

 Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kapatılan bir dershanede öğretmenlik yapan tutuklu şüpheli, ifadesinde önce örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u medyadan öğrendiğini ve hiçbir şekilde kullanmadığını iddia ederken, daha sonra programın telefonuna yüklendiğini, şifreyle giriş yapıp öğretmen arkadaşlarıyla öğrencilerin dersleri hakkında konuşmak için kullandığını söyledi.

FETÖ/PDY'ye yönelik yurt genelinde soruşturmalar aralıksız devam ederken, gözaltına alınan, tutuklanan ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edilen şüphelilerin ifadeleri dikkati çekiyor.

KHK ile kapatılan FETÖ'ye ait bir dershanede öğretmenlik yapan şüpheli İ.B, savcılığa verdiği ifadesinde, dershanede çalıştığı dönemler diğer öğretmen arkadaşlarının Bank Asya'nın durumunun kötü olduğunu, başka bankalardan kredi çekilip paranın Bank Asya'ya yatırılmasının kendilerine söylendiğini belirtti.

Dershanede çalıştığı için örgüte ait bankada hesabının bulunduğunu aktaran İ.B, darbe girişimi sonrası banka kapandığı için hesabını kapatmadığını söyledi.

"ByLock" programını medyadan duyduğunu, hiçbir şekilde bu programı kullanmadığını, kullandığına da şahit olduğu kimse bulunmadığını öne süren İ.B, "ByLock"kullanıcısı olduğunun tespit edildiğinin belirtilmesi üzerine savunmasına şöyle devam etti:

"Özel Zuhal Ortaokulunda çalıştığım süre zarfında Y. adlı Fen Bilgisi öğretmeni olan arkadaş bu programı telefonuma yüklemişti. Y. adlı şahıs bana e-okul adlı programı yükledi, bu programı yüklerken daha sonra gördüğüm kadarıyla ByLock adlı programı da yükledi. Bana 'e-okuldan bilgilendirme yapabilirsin, ByLock adlı program üzerinden de yazışabilirsin' dedi. ByLock adlı programda benim listemde Y. ve İ. adlı arkadaşlarım vardı. Y, programı kurduktan sonra bana programı kullanabilmek amacıyla bir şifre verdi. Ben de bu şifreyle giriş yaparak programa girdim. Y. ve İ. ile program üzerinden yazışma yaptığım oldu. Bu yazışmalar okul ve dershane ile ilgili yazışmalardı."

Şüpheli, savcılığa verdiği ek ifadede ise "Bu program benim telefonuma İzmir Kemalpaşa ilçesindeyken de İ. adlı şahıs tarafından kurulmuştu. İ'nin telefonuma ByLock'u nasıl kurduğunu bilmiyorum. Programdan İ. ve İ. olmadığı zaman ulaşabileceğim S. adlı kişiyle görüştüm. İ. ve S. ile sadece öğrencilerin dersleri konusunda program üzerinden yazışma yaptık."

Savunmasında ayrıca dershanede çalıştığı döneme ait detaylı bilgilere yer veren İ.Ö, "2011-2013 yılları arasında İzmir Kemalpaşa ilçesinde Körfez Dershanesinde çalışırken İzmir merkezden A. ve B. adlı kişiler gelirdi, bu kişiler Körfez Dershanelerinin üst düzey yetkilileriydi. Toplantı yapar her bir öğretmene hangi öğrencilerin başarılı olup olduğunu sorar ve başarılı öğrencilerin tespitine çalışırlardı. Bu kişiler başarılı öğrencileri başka dershanelere, FETÖ ile bağlantılı olmayan dershanelere kaydırıyorlardı." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :