FETÖ sanıklarına hapis cezası

FETÖ sanıklarına hapis cezası

Kayseri'de "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan 3 sanık, 1 yıl 6 ay 22 gün ile 6 yıl 3 ay arasında hapis cezalarına çarptırıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan 3 sanığa, 1 yıl 6 ay 22 gün ile 6 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda, tutuklu sanık Halil Çulpan, tutuksuz sanık Mesut Özkan ve avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık Hakan Karip ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığı ile duruşmaya katıldı.

Etkin pişmanlık talebinde bulunan Çulpan, savunmasında üniversite yıllarında maddi durumunun iyi olmamasından dolayı örgütün evlerinde kaldığını anlattı.

Üniversiteyi bitirdikten sonra bu yapının dershanelerinde öğretmenlik yaptığını, maaşının Bank Asya'ya yatırılması nedeniyle bu bankada hesap açtığını ve örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığını itiraf eden Çulpan, pişman olduğunu belirtti.

Bebeğinin 20 günlük olduğunu kaydeden Çulpan, tahliye ve beraatini talep etti.

Sanıklardan Karip de ByLock programını kullandığını, etkin pişmanlık kapsamında bildiklerini anlattığını ifade ederek beraatini istedi.

Örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmeyen Özkan da hakkındaki iddiaları reddederek, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, etkin pişmanlığı kabul edilen Hakan Karip'e, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına, etkin pişmanlığı kabul edilen Çulpan'a ise aynı suçtan 4 yıl 2 ay hapis cezası verilmesine ve tahliyesine hükmetti.

Heyet, sanık Özkan'a ise aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :