"FETÖ sanıkları için cezaevine telefon sokmaya çalışmışlar"

"FETÖ sanıkları için cezaevine telefon sokmaya çalışmışlar"

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 4'ü tutuklu 8 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, sanık avukatlar Ali Öztürk ve Sümeyye Kaplan'ın müvekkilleriyle görüşmek için gittikleri Sakarya L Tipi Kapalı Cezaevi'ne telefon sokmaya çalıştıkları belirtildi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 8 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, sanıklardan iki avukatın müvekkilleri için cezaevine telefon sokmaya çalışırken yakalandıkları belirtildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 4'ü tutuklu 8 sanık hakkında hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 208 sayfalık iddianamede dikkati çeken detaylar yer aldı.

İddianamede, sanıklardan avukat Ali Öztürk ve Sümeyye Kaplan'ın "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklu bulunan müvekkilleriyle görüşmek için gittikleri Sakarya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na telefon sokmaya çalıştıkları belirtildi.

Öztürk ve Kaplan'ın birlikte hareket ettiği kaydedilen iddianamede, 10 Ekim 2016'da, müvekkili Mehmet İlmaz'la görüştükten sonra cezaevinden ayrılan sanık Öztürk'ün, tekrar idari giriş kısmına gelerek "FETÖ/PDY üyeliği" suçundan tutuklu müvekkili Mustafa Bilkay'a uykusunda dili boğazına kaçtığı için bir tıbbi cihaz vermek istediğini söylediği aktarıldı.

İddianamede, tıbbi cihazın içeri alınabileceğine ilişkin onay verildikten sonra Öztürk'e çantanın içerisinde ne olduğunun sorulduğu, özellikle cep telefonu olmaması gerektiği konusunda sözlü olarak uyarıldığı kaydedildi.

Öztürk'ün görevlilere çantada sadece tıbbi cihazın bulunduğunu beyan ettiği, çantanın x-ray cihazından geçirildiği belirtilen iddianamede, "Çanta içerisinde yapılan elle aramada tıbbi cihazın üzerinde bir cep telefonu olduğunun tespit edildiği anlaşılmıştır." denildi.

İddianamede, Öztürk'ün 2014'te de Kandıra 1 No'lu Kapalı Cezaevi'ne sim kart sokmaya çalışırken yakalandığı ve hakkında yasal işlem yapıldığı hatırlatılarak, Ali Öztürk'ün, müvekkiline vermek üzere Sakarya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan şüphelilerin dışarısı ile haberleşmesini sağlamak için cezaevine cep telefonu sokmaya çalıştığı anlatıldı.

İddianamede, sanık avukat Kaplan ile Öztürk'ün "FETÖ/PDY üyeliği" suçundan tutuklu bulunan şüphelilerin dışarısı ile haberleşmesini sağlamak için cezaevine cep telefonu sokmaya kalkıştıkları belirtildi.

İddianamede, konuya ilişkin Sakarya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutulan tutanağa da yer verildi.

İddianamede, 7 avukat ve bir öğretmen sanığın "silahlı terör örgütü üyeliği" ile "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçlarından 7,5 yıldan 17'şer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :