FETÖ sanıkları 247 bin defa "ByLock" bağlantısı kurmuş

FETÖ sanıkları 247 bin defa "ByLock" bağlantısı kurmuş

Bartın'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi

-Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan iki davada, 6'sı tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçlamasıyla yargılanan Ömer Faruk Akman, Gökhan Yalçınkaya ve Adem Fidan, tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Sanık avukatı ve yakınlarının da hazır bulunduğu duruşmada, mahkeme başkanı, sanıklar hakkındaki şifreli haberleşme programı "ByLock" tespit ve değerlendirme tutanağının geldiğini bildirerek, sanıklardan Akman'ın 20 bin, Fidan'ın 14 bin, Yalçınkaya'nın ise 16 bin kez programla bağlantı kurduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Sanık Yalçınkaya, savunmasında, "ByLock" programını kullanmadığını öne sürerek, örgütle bağlantılı yurtta çalışmasından dolayı terör örgütü üyeliğiyle suçlandığını ancak bunu kabul etmediğini söyledi.

Fidan da 23 yıl öğretmenlik yaptığını ve meslek yaşamı boyunca hiçbir soruşturma geçirmediğini ifade ederek, "Şimdiye kadar dinlenen tanık ifadelerinde de yer aldığı gibi katıldığım sohbette örgüt propagandası yapmadım. Sadece dini içerikli bilgiler verdim." diye konuştu.

Sanık Akman da tanıkların tutarsız ifadelerinden dolayı tutuklu bulunduğunu savundu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve "ByLock" yüklendiği belirlenen telefonların baz istasyonlarıyla uyumlu olup olmadığının belirlenmesi için müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı 6 Mart'a erteledi.

 

- İkinci duruşma

Aynı mahkemedeki ikinci duruşmada, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Fatih Atar, Adem Eliküçük ve İbrahim Çelik, savunmalarını tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS aracılığıyla yaptı.

Tutuksuz yargılanan E.A. ve A.Y. ile sanık avukatları ve yakınlarının da hazır bulunduğu duruşmada, mahkeme başkanı, sanıklar hakkındaki "ByLock" tespit ve değerlendirme tutanağından, Atar'ın 44 bin, Eliküçük'ün 139 bin ve Çelik'in 14 bin kez programa giriş yaptığının belirlendiği bilgisini paylaştı.

Örgütün ildeki "komiserlerden sorumlu imamı" olduğu öne sürülen tutuklu sanık avukat Fatih Atar, savunmasında, örgütün şifreli haberleşme programını kullanmadığını ileri sürdü.

Diğer sanıklar da üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini belirterek tahliye ve beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına ve "ByLock" yüklendiği belirlenen telefonların baz istasyonlarıyla uyumlu olup olmadığının tespit edilmesi için müzekkere yazılmasına hükmederek, duruşmayı 27 Mart'a erteledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :