FETÖ sanığı SAT'çılar ile "mahrem imamları"nın davasında ara karar

FETÖ sanığı SAT'çılar ile "mahrem imamları"nın davasında ara karar

42'si tutuklu 52 sanığın yargılandığı davada, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Sualtı Taarruz (SAT) ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlıklarında görevli 38 asker ile bu personelden sorumlu sözde "Deniz Kuvvetleri Yapılanması"nın mahrem imamı konumundaki 14 sivilin de aralarında bulunduğu 42'si tutuklu 52 sanığın yargılandığı davada mahkeme, tutuklu tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binada görülen davada, mahkeme ara kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, bir kısmı örgüt üyeliği bir kısmı darbeye teşebbüsten haklarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılan 14 sanığın dosyaların birleştirilmesi için savcılığa yazı yazılmasına, FETÖ’nün örgüt içi haberleşmede kullandığı ByLock programının sanıklara ait içerikleri, cep telefonlarının marka ve model bilgileri ile HTS ve GPRS kayıtlarının istenmesine karar verdi.

Dava dosyası sanıklarının, FETÖ/PDY mensubu “mahrem imam” konumunda olduğu iddia edilen askeri personellerle ilgili ''ankesörlü telefon'' soruşturması kapsamında olup olmadıklarının İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılarak sorulmasına karar veren mahkeme, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Mahkeme, duruşmanın 28 Mayıs'da Silivri’de yapılmasına karar verdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :