FETÖ sanığı kardeşlerden birine beraat diğerine hapis

FETÖ sanığı kardeşlerden birine beraat diğerine hapis

FETÖ/PDY) üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan iki kardeşten Fulya Esra Cimilli Çatır beraat ederken, kardeşi adına kayıtlı hatta ByLock kullandığı tespit edilen Rabia Pervin Cimilli "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay...

 Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan iki kardeşten Fulya Esra Cimilli Çatır beraat ederken, kardeşi adına kayıtlı hatta ByLock kullandığı tespit edilen Rabia Pervin Cimilli "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırıldı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Çatır ve Cimilli ile avukatları Ahmet Cavit Bayraktar katıldı.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanıklardan Çatır hakkında her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraat talep etti, diğer sanık Cimilli hakkında ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Avukat Bayraktar, cumhuriyet savcısının Çatır hakkındaki mütalaasına bir diyeceği olmadığını ancak Cimilli hakkındaki mütalaasının kabul edilemeyeceğini söyleyerek, "Rabia hakkında elde edilen belgeler neticesinde ByLock programını kullanmadığı anlaşıldığı gibi bunun dışında örgütle bağlantısını kanıtlayacak hiçbir hareket ve davranış bulunmamaktadır. Bundan dolayı Rabia hakkında beraat kararı verilmesini talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

Çatır, son söz olarak masum olduğunu ve örgütle hiçbir alakasının olmadığını söyledi.

Cimilli ise son söz olarak, "Suç işlediğime dair hiçbir delil bulunmamaktadır. Örgütle alakam yoktur. Aleyhime beyanda bulunan kişi açıkça iftirada bulunmaktadır. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Fulya Esra Cimilli Çatır hakkında beraat kararı verirken, kardeşi Rabia Pervin Cimilli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına hükmetti.

- İddianameden

Erzurum ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iki ayrı iddianamede, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının Fulya Esra Cimilli Çatır hakkında FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğundan soruşturma başlattığı yer alıyordu.

Sanık Çatır'ın ByLock kullanılan hattın kendi adına kayıtlı olduğunu ancak kardeşi Rabia Pervin Cimilli tarafından kullanıldığını belirtmesi üzerine Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde anestezi uzmanıyken meslekten ihraç edilen Cimilli'nin dosyasının ayrılarak yetkisizlik kararı ile Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiğinin aktarıldığı iddianamede, Çatır'ın evinde ve iş yerinde yapılan aramada FETÖ/PDY ile bağlantılı kurumlara ait kitap ve belgeler, örgüt liderine ait CD ve kasetler bulunduğu, çocuğunu örgüt ile bağlantılı Özel Otlukbeli İlkokuluna gönderdiği ve Bank Asya'da hesabının bulunduğu kaydediliyordu.

İddianamede, sanık Cimilli'nin ablasının adına kayıtlı olarak kullandığı hatta ByLock tespit edildiği, 2010 ile 2015 arasında Atatürk Üniversitesinde bayan asistanların katılmış olduğu sohbet toplantılarına katıldığı, burs ve kurban bağışı adı altında maddi yardım sağladığı yer alıyordu.

İddianamelerde, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyordu.

Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesinde hakkında dava açılan Çatır hakkında, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Cimilli'nin dosyasının fiili ve hukuki olarak irtibat bulunduğundan her iki dosyanın birleştirilmesine karar verilmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :