FETÖ sanığı eski polislere hapis cezası

FETÖ sanığı eski polislere hapis cezası

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 18'i tutuklu 34 eski polisin yargılandığı davada 32 sanığın 1 yıl 6 ay ile 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasına, ikisinin ise beraatine karar verildi

ADANA (AA) - Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen 18'i tutuklu 34 eski polisin yargılandığı davada, sanıklardan 32'sinin 1 yıl 6 ay ile 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması, ikisinin ise beraatine hükmedildi.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sanık sayısının fazla olması nedeniyle Bölge Adliye Mahkemesindeki 375 kişi kapasiteli 420 metrekarelik mahkeme salonunda görülen duruşmada, ikisi tutuklu 9 sanık ile avukatları hazır bulundu. Dosya kapsamında diğer illerde tutuklu bulunan 16 sanık ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmada Cumhuriyet savcısı bir önceki celsede verdiği esas hakkındaki mütalaayı tekrar ederek tutuksuz sanıklar Abdullah G. ve Samet K'nin beraati, diğer 32 sanığın cezalandırılması ve tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti de 32 sanığa 1 yıl 6 ay 22 gün ile 10 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verdi, sanıklar Abdullah G. ve Samet K'nin ise beraatine hükmetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :