FETÖ sanığı eski polislere hapis cezası

FETÖ sanığı eski polislere hapis cezası

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan 11 eski polise, 1 yıl 10 ay 15 günden 9 yıla kadar hapis cezaları verildi

ADANA (AA) - Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan 8'i tutuklu 11 eski polis, 1 yıl 10 ay 15 gün ile 9 yıla kadar hapisle cezalandırıldı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, sahte kimlikle yakalanıp tutuklanan eski emniyet amiri Şule Özhan, eski polis memurları Harun Evren, Mehmet Çetin, İsmail Alp Yaşar, Erkan Abdurrahman Kale, Halit Sevilmiş, Bayram Ali Mercan ve Sefer Özen ile tutuksuz eski polisler Adem Ünüvar, İsmail Kaplan ve Turulsan Kafalı ile avukatları katıldı.

Sanık Özhan savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Darbe teşebbüsünün olduğu gece aktif olarak çalıştığını, rütbeli personel olması nedeniyle İlçe Emniyet Müdürünün verdiği görevleri meslektaşlarına ilettiğini ifade eden Özhan, "Bende ByLock iddiası var, bunu kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum." dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyip beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan eski emniyet amiri Şule Özhan’ı "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 9 yıl hapis cezasına mahkum edip indirim uygulamadı.

Diğer sanıklar Mercan, Kale, Sevilmiş, Evren, Yaşar, Çetin ve Özen'e 7 yıl 6’şar ay, Ünüvar'a 4 yıl 2 ay, Kaplan'a 3 yıl 1 ay 15 gün ve Kafalı'ya1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :