FETÖ sanığı eski polis ve öğretmene hapis cezası

FETÖ sanığı eski polis ve öğretmene hapis cezası

Kayseri'de "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan eski polis ile öğretmen, 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan eski polis ve öğretmene, 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ayrı ayrı görülen duruşmalarda, tutuksuz sanıklar eski polis Kamil Çiçek ve öğretmen Mehmet Yıldız ile avukatları hazır bulundu.

Sanık Çiçek, ifadesinde 15 Temmuz'da sabaha kadar görevinin başında olduğunu belirterek, "FETÖ'cü olsam karşı tarafta olurdum ama ben açığa alınana kadar görevimi yaptım. Hiçbir zaman bu yapının içinde olmadım." dedi. Suçsuz olduğunu savunan Çiçek, beraatini istedi.

FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan bir dershanede öğretmenlik yapan Yıldız ise terör örgütüyle bir bağlantısı olmadığını söyledi.

Örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını öne süren Yıldız, "Kod adım yok. Bu şekilde imam olur mu? Fetullah Gülen, başkalarının sözlerini çalan birisidir. Bunlar devlete insan yetiştiren değil, yerleştiren hainlerdir. Allah şahit zerre kadar ilgim olmadı. Kanalizasyon patladı, bunların pislikleri ortaya çıktı. Devletime sadık bir öğretmenim, mesleğime geri dönmek istiyorum. Beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıklar Çiçek ve Yıldız'a, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezası verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :