FETÖ sanığı eski öğretmenlere hapis cezası

FETÖ sanığı eski öğretmenlere hapis cezası

Adıyaman'da "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan 11 sanığa, 7 yıl 6 ay ile 10 yıl 6 ay arasında hapis cezaları verildi

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da FETÖ/PDY'ye ilişkin davada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan 11 eski öğretmen, 7 yıl 6 ay ile 10 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Delen, Serdar Çalışkan, Mustafa Ünlü, Abdulhakim Çakır, Hasan Korkmazer, Yunus Güneş, Mehmet Avcı ile tutuksuz sanıklar Aydın Karakaya, Mehmet Ali İçli, Süleyman Atlıhan, Gökhan Esen ve avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, örgütün sohbet toplantılarını organize ettikleri ve bu toplantılara katıldıkları belirlenen sanıkların, Bank Asya hesaplarında da hareketlilik bulunduğunu belirterek atılı suçtan cezalandırılmalarını talep etti.

Son sözleri sorulan sanıklar ise suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarini istedi.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Mehmet Delen, Serdar Çalışkan, Mustafa Ünlü ve Abdulhakim Çakır'a 10 yıl 6'şar ay, Hasan Korkmazer ve Yunus Güneş'e 9 yıl 9'ar ay, Mehmet Avcı'ya 8 yıl 1 ay 15 gün, Aydın Karakaya, Gökhan Esen, Mehmet Ali İçli ve Süleyman Atlıhan'a 7 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :