FETÖ sanığı eski emniyet amirinin polisleri tehdit ettiği iddiası

FETÖ sanığı eski emniyet amirinin polisleri tehdit ettiği iddiası

Tokat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) sanığı, KHK ile meslekten ihraç edilen eski emniyet amiri polisleri tehdit ettiği...

Tokat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) sanığı, KHK ile meslekten ihraç edilen eski emniyet amiri polisleri tehdit ettiği iddiası ile gözaltına alınarak sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre; Tokat Adliyesine geçtiğimiz hafta cuma günü kızının düğününe katılmak için izin almaya giden Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) sanığı, KHK ile meslekten ihraç edilen eski emniyet amiri Turgut Çivrillioğlu, girişte X- Ray cihazlarından geçmek istemedi. Adliye girişinde görevli polis memurlarının X - Ray cihazından geçmesi için kendisini uyaran polis memurlarına karşı çıkan Çivrilioğlu, "Ben emniyet mensubuyum tanımadınız mı?" diyerek diğer taraftan geçti. Bu sırada polislere "Bekleyin eski günler gelecek. Bunun hesabı sorulacak" dediği iddia edildi. Polislerin şikâyetçi olması üzerine savcılığın talimatıyla gözaltına alınan Çivrilioğlu, polis merkezinde yapılan sorgusunda iddiaları reddederek, "Ben böyle bir şey söylemedim. Arkadaşlar beni yanlış anladı" dedi. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Çivrilioğlu, savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Cezaevinden denetimli serbestlikle çıkmış

Yargılandığı FETÖ/PDY davasından aldığı hapis cezası Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından onaylanan Çivrilioğlu'nun dosyasının Yargıtay'da olduğu, tutuklu yargılandığı davada cezaevinden denetimli serbestlikle çıkan eski emniyet amirinin kızının il dışındaki düğününe gitmek için izin almak amacıyla Tokat Adliyesi'ne gittiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı