FETÖ öğrenci yurtlarını ihanet üssü olarak kullandı

FETÖ öğrenci yurtlarını ihanet üssü olarak kullandı

15 Temmuz'da kanlı darbe girişimine kalkışan terör örgütü FETÖ'nün kirli oyunlarını öğrenci yurtlarından yürüttü. Örgüt, üyelerini bu yurtlarda yetiştirdi

FETÖ darbe girişiminin ardından terör örgütüne yönelik operasyonların hızlandırılması için OHAL ilan edildi. İlk Kararname'de binlerce sağlık kurumu, özel okul, üniversite, yurt, vakıf, dernek, sendika ve federasyonun kapısına kilit vuruldu. Devam eden süreçte çok sayıda okul ve binlerce kurumun kapısına kilit vuruldu.

FETÖ'ye ait binalar devlete devredildi. Bugün de 20 ilde başlatılan operasyonda 136 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Operasyonlarda 35 kişi gözaltına alındı.
Yurtlara ve dershanelere yapılan binalarda ise ele geçenler, FETÖ'nün hain planlarını gün yüzüne çıkarması açısından oldukça önemliydi.

Terör örgütünün gizli toplantılarını yaptığı ve gizli odalarda sakladığı dokümanlar bir bir ortaya çıkarıldı.

Teröristbaşının 20 yıl gizlenen karargahı

053-001.png

Teröristbaşı Fetullah Gülen'in, Altunizade'deki FEM dershanesinin yurdunda 20 sene boyunca korunan odası da 15 Temmuz darbe girişiminden sonra görüntülendi. Gülen'in yıllarca gizli toplantılar yaptığı odaya çıkışın şifreli asansörle yapıldığı belirtildi. Gizli geçitlerin bulunduğu odada, teröristbaşının birçok eşyası da aynen saklanır halde bulundu.

'Gizli asansör' sistemi

Odaya özel çiple çalışan bir asansörlerle çıkıldığı ve asansörün birini sadece Gülen'in kullandığı tespit edildi. Misafirler için yapılan asansöre ise gizli geçitlerden ulaşılıyor. Bodrum katındaki marangozhanedeki bir kapı direk Gülen'in odasına çıkan asansöre açılıyor.

Gülen odasında ilginç tablo ve biblolar var. Bunlardan biri Hz. İsa'nın sadık 2 havarisi olan Aziz Paul ile Aziz Peter'in figürleri olan bir kabartma. Yıllardır Pensilvanya'da yaşayan Gülen'in en dikkat çeken objelerinden biri de özgürlük heykeli. Ünlü markalara ait kıyafetlerin olduğu odada Cumhurbaşkanlığı forsunun olduğu bir rahle de dikkat çekiyor.

Asker şapkası çıktı

Binanın 3 katında ise 150'ye yakın otel odası var. Her biri numaralı... Otel odalarının birinde masa üstünde, Ankara'daki Topçu ve Füze Okulu'na ait bir kep duruyor.

Yurtta askeri kamuflaj malzemeleri

054.jpg

Karabük'te bir öğrenci yurdunun eski binasında yapılan aramada çok sayıda kitap ve boş iki mühimmat sandığı ele geçirildi. Kitaplara ve mühimmat sandıklarına el konulmasının ardından bina mühürlendi.

Sivas'ta da FETÖ'nün öğrenci evleri sorumlusu G.K'nın evinden askeri kamuflaj ve bot çıktı. G.K'nin cep telefonunu da ele geçiren ekipler, örgüt üyelerinin haberleşmede kullandığı "Asphalt 8 Airborne" programının cihazda kurulu olduğunu tespit etti.

Öğrenci yurdunun bahçesinde kenevir

055.jpg

Erzurum'un Pasinler ilçesinde faaliyet gösteren FETÖ/PDY'ye ait bir kız öğrenci yurdunda uyuşturucu madde imalatı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen narkotik ekipleri, yurda operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda, yurdun bahçesine ekili bin 123 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

İskenderun Limanı'nda 27 Temmuz 2016 gerçekleştirilen bir diğer operasyonda ise ahşap işleri yapan bir firmaya ait konteyner içinde 252 kilogram kokain ele geçirildi.

Ayrıca, Gaziantep'te faaliyet gösteren firma sahipleri FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak ve finansal destek sağlamak suçundan tutuklanırken, ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin 12,6 milyon dolar olduğu tespit edildi.

Kütüphanenin arkası gizli oda

056.jpg

Çorum'un Mecitözü ilçesinde FETÖ ile bağlantısı sebebiyle kayyum atanan dershanede, öğretmenler odasındaki kitaplığın arkasında gizli bir oda olduğu ortaya çıktı.

Mecitözü'de faaliyet gösteren ve yaklaşık 7 ay önce eğitim faaliyeti durdurulan "Ana Fen Dershanesi"nin bağlı olduğu şirkete nisan ayı içerisinde Çorum Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile kayyum atandı.

Şirkete bağlı okul ve dershanelerde inceleme yapan kayyum heyeti, dershanedeki inceleme sırasında gizli bir oda ile karşılaştı. Örgüte ait çok sayıda kitap ve dergilerin de bulunduğu dershanede öğretmenler odasındaki kitaplık görünümlü dolabın arkasında oluşturulan gizli odada yapılan incelemede bilgisayar, kanepe ve doküman bulundu.

5'inci kat toplantıları

057.jpg

FETÖ soruşturması örgütün kozmik sırları ve darbe temellerinin atıldığı toplantılar ortaya çıktı. Tespitlere göre, Gülen ABD'ye kaçtığı 1999 yılına kadar İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzenli olarak "çok gizli" 5. kat toplantıları yaptı.

İstanbul'daki toplantıya, ülke imamları, Ankara ve İzmir'dekine ise il imamlarının katıldığı belirlendi. Teröristbaşı bir gün ise üst düzey askerler ve MİT görevlileri ile özel olarak görüşüyordu.

İzmir Başsavcı Vekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma çerçevesinde yapılan araştırma ve alınan tanık ifadeleri doğrultusunda, 1999 yılında Pensilvanya'ya kaçan baş terörist Gülen'in 3 büyük ilde “5. Kat” diye tabir edilen “özel” toplantılar gerçekleştirdiği anlaşıldı.

Bu toplantıların Ankara'da Samanyolu Koleji İvedik Kampüsü içerisindeki ek binada, İstanbul'da FEM Dershaneleri Altunizade Şubesi'nde, İzmir'de ise Yamanlar Koleji yapıldığı belirlendi.

Yine 5'inci kat, yine gizli bölme

058.jpg

15 Temmuz'dan sonra kayyum atanan ve adı "15 Temmuz Şehitleri" olarak değiştirilen Şelale AŞ bünyesindeki eski Yamanlar İlkokulu ve Ortaokulu binasında tespit edilen gizli odada ele geçirilenler ise şoke etti.

Binanın 5'inci katındaki elbise dolabının gizli bölmeye açıldığını fark eden polis ekipleri, yaptıkları incelemede örgüte ait çok sayıda doküman ile 4 kılıç, boş bir para kasası, kasaya yapıştırılmış "2800 dolar" ve "3200" yazılı not kağıtları buldu.

Polis, aynı katta öğrencilerin girişine kapalı, yalnız idarecilerinin girebildiği odada ise Fetullah Gülen'in de portresinin bulunduğu çok sayıda resim ve bir masaj koltuğu buldu.

Odada ayrıca, üzerinde adalet terazisi simgesi işlemeli, Osmanlı'da devlet harcamalarını denetlemek amacıyla 1865 yılında kurulan ve bugünkü Sayıştay'ın temelini oluşturan ''Divan-ı Muhasebat'' yazılı pirinç tabak, asılı cübbe, el sembolü şeklinde figürler ve Kazakistan bayrağı da bulundu. Bir başka odada ise duvarda üzerinde pusula bulunan dünya haritası bulunduğu görüldü.