"FETÖ küllerinden yeniden doğabilir"

"FETÖ küllerinden yeniden doğabilir"

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Yılmaz FETÖ için Konya neden önemlidir? Sorusunu Memleket gazetesine cevapladı

FETÖ'nün Konya yapılanmasnı değerlendiren Salih Yılmaz, "Umuyorum ve haberlerini alıyorum ki, önümüzdeki günlerde Konya'da FETÖ'ye büyük bir operasyon gerçekleşecektir. Çünkü bilindiği üzere Konya onların üssü idi.  FETÖ ile biraz daha ciddi mücadele etmek lazım. Çünkü bu öyle bir örgüt ki küllerinden tekrar doğabilecek bir yapı kurmuş" şeklinde konuştu.

FETÖ SADECE TAŞERON BİR ÖRGÜTTÜR

FETÖ terör örgütünün yurtdışında kötü bir Türkiye algısı oluşturmaya çalıştığını ifade eden Prof. Dr. Salih Yılmaz, "Buna FETÖ olarak yaklaşırsak yanlış olur. Burada FETÖ bir araç. Bu propaganda aslında yeni değil zira bunlar 2013'ten itibaren yapıyorlar. Bunun taşeronluğunu FETÖ'ye ihale ettiler. Dikkat ederseniz, vatan hainlerinin kaçtıkları yerler ya ABD ya Almanya ya da bir başkası. İyi takip edersek kimlerin Türkiye üzerinde algı yönetmeye çalıştıklarını görebiliriz. Bunlar, ABD'ye, Almanya'ya, "biz sizin dediklerinizi yapmaya çalıştık ama beceremedik, size geri geldik" diyorlar. Dolayısıyla fotoğrafı doğru okuyabilirsek bu operasyonların arkasında hangi devletlerin olduğunu görebiliriz" dedi.

YAKIN ZAMANDA KONYA'DA BÜYÜK BİR OPERASYON YAPILACAK

FETÖ örgütü için Konya'nın önemli bir şehir olduğunu da hatırlatan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Yılmaz " FETÖ'nün en büyük ekonomik üslerinden bir tanesi de Konya idi. Neden? Konya, sanayi anlamında gelişmiş bir şehir. Eğitim anlamında da çok ciddi altyapı hazırlamışlardı. Misal Mevlana Üniversitesi... Hatta bunlar, Konya'ya yeni bir üniversite açmayı da planlamışlar. Onun için Konya, bunların bir önemli üssü idi. Her ne kadar şimdiye kadar ilçeler de dahil, çok büyük bir operasyon görmesek de yakın zamanda büyük bir operasyonun gerçekleşeceğine inanıyor, haberlerini alıyorum. Şunu da hatırlatmak lazım; Selçuk Üniversitesi Türkiye'de en hızlı ve en sert müdahaleyi yapan üniversitelerden birisidir. Bu yönden Rektör Mustafa Şahin'i tebrik ediyorum. Bunun yanında Necmettin Erbakan Üniversitesi de ciddi manada önlem aldı ama Konya'da siyasi manada eksiklikler var. Bunların da hazırlığının yapıldığını düşünüyor, yakın zamanda çok büyük operasyonların geleceğini tahmin ediyorum. Dolayısıyla Konya olarak FETÖ ile biraz daha ciddi mücadele etmek lazım. Çünkü bu öyle bir örgüt ki küllerinden tekrar doğabilecek bir yapı kurmuş. Yeni bir mücadeleye girişebilirler. Bakın,  bugün belki bazıları üç maymunu oynayabilir ama sonra bu örgüt görmezden gelenleri de çarpacaktır. O yüzden herkes, FETÖ ile mücadelede üzerine düşeni tam manasıyla yapmalıdır. Konya Başbakan çıkarmış aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da çok önem verdiği bir memleket" diye konuştu.

KONYA NE İSTEDİĞİNİ BİLİRSE ERDOĞAN GERİ ÇEVİRMEZ

Erdoğan'ın Konya ziyaretine dair 'Konya Erdoğan için önemli bir şehirdir' diyen Yılmaz, "Sayın Erdoğan, Konya'ya çok ayrı bir önem veriyor. Konyalı ne istediğini bilir ve Cumhurbaşkanımızdan isterse karşılık bulacaktır. Sadece ne istediğini bilmelidir. Karapınar Bölgesi Enerji üssü gibi devam eden projeler noktasında, samimi olarak talepte bulunursa Erdoğan geri çevirmeyecektir. Zira 15 Temmuz gecesi ve sonrasında Erdoğan'a en büyük desteği veren illerden birisiydi Konya" ifadesini kullandı. M. Ali Elmacı-Memleket