FETÖ  Konya'da sözde bir eyaletten 120 milyon TL himmet toplamış

FETÖ Konya'da sözde bir eyaletten 120 milyon TL himmet toplamış

Konya’nın FETÖ yapılanması içerisinde Sancak Büyük Bölge Muhasebeciliği görevi yapan itirafçı, Konya yapılanmasının detaylarını anlattı

 

Konya’nın FETÖ yapılanması içerisinde sözde Sancak Büyük Bölge Muhasebeciliği görevi yapan itirafçı, Konya’yı 4 eyalete bölen örgütün sözde Selçuklu Eyaletinde topladığı yıllık himmet miktarının yaklaşık 120 milyon TL olduğunu söyledi.

KONYA 4 EYALETTEN OLUŞUYOR

Konya’nın 4 eyalete bölündüğünü ifade eden itirafçı şu bilgileri verdi: “Konya ili 4 ayrı eyalete bölünmüştü. Bunlar Selçuklu, Meram, Karatay ve Mevlana Eyaletleri olarak adlandırılıyordu. Benim bulunduğumu bu eyaletler içerisinde en büyüğü olarak bilinen Selçuklu Eyaletinin başında en üst kademede Selçuklu Eyalet imamı bulunur.

SELÇUKLU 6 BÖLGEYE AYRILMIŞ

Selçuklu eyaleti bildiğim kadarıyla Alaaddin Büyük Bölgesi, Aydınlık Büyük Bölgesi, Alparslan Büyük Bölgesi, Sancak Büyük Bölgesi, Sakarya Büyük Bölgesi ve Yaka Büyük Bölgesi olarak 6 ayrı bölgeye ayrılmaktaydı. Büyük Bölgelerden; Büyük Bölge İmamları sorumludur. Bu 6 ayrı Büyük Bölge ise 4 veya 5 ayrı küçük bölgeye ayrılmaktadır, fakat bu küçük bölgelerin isimleri yoktur. Bu 4 ayrı eyalet altındaki büyük bölge ve küçük bölgeler dışında kalan Konya’nın Taşra ilçeleri ise yine Sakarya, Sancak gibi büyük bölge isimleriyle isimlendiriliyordu. Buraların işleyişi ve hiyerarşisi de aynı Büyük Bölge gibiydi. Taşra ilçelerde hiç çalışmadığımı için detayları tam olarak bilmiyorum. Ayrıca Meram, Karatay ve Mevlana Eyaletlerini yapısı da aynı Selçuklu gibidir.

BİRBİRİNİ TANIMAZLAR

Ancak eyaletlerde bulunan cemaat mensupları genelde birbirini tanımaz ve bilmez. Bunların yanı sıra yukarıda açıklandığım gibi her eyalete bağlı Eyalet Muhasebecisi ve bunların altında ise Büyük Bölgelerin, Büyük Muhasebecileri vardır. Yukarıda belirttiğim Selçuklu, Karatay, Meram ve Mevlana Eyaletlerinin, Eyalet İmamı olarak adlandırılan şahıslar ise Konya İl İmamına sorumludur ve bağlıdırlar. Selçuklu eyaleti içerisinde maddi geliri en büyük bölgesi ise Alparslan Büyük Bölgesidir. Bu bölgenin büyük olma sebebi ise Konya ilinde bulunan Ticari olarak en güçlü olan işadamı ve esnafların bu bölgede bulunmasıdır. Bu şekilde maddi yönden en güçlü esnafların bir arada toplanmasının sebebi ise, himmet ve burs toplanmasında bu kişilerin birbirleri arasındaki ticari ve hizmet rekabetini ön plana çıkartarak, daha fazla himmet ve burs gibi bağışlar yapmasını sağlamaktır. Bu bölgeler içerisinde benim sorumlu bulunduğum, Sancak Büyük Bölgesi yapılanma içerisinde sonradan kurulmuş bir bölgedir. Bu sebeple maddi olarak cemaate gelir getiren en küçük bölge olduğunu söyleyebilirim.

SELÇUKLU EYALET İMAMI ALPARSLAN’LA YAKINDAN İLGİLENİRDİ

Selçuklu Eyalet Bölge İmamı, Alparslan Büyük Bölgesi ile çok yakından ilgilenirdi. Hatta Konya İl İmamı F.Ş. bu büyük bölgenin mütevelli toplantılarına katılırdı. Fevzi Şirin’in katıldığı Mütevelli toplantıları genelde M.Y.G isimli şahsın villasında yapılırdı. İkinci büyük bölge olarak yaka büyük bölgesidir

Bu bölgede genelde Tıp Fakültesi öğrencileri öğrenim gördüğü için tıp öğrencilerinin giderlerini karşılamak için bu bölgede maddi gücü yüksek esnaf mütevellileriyle güçlendirilmiştir.

REHBERLİK KAVRAMI

Fetullah Gülen cemaati yapılanmasına ait hiyerarşik düzen haricinde ‘Rehberlik’ kavramı ve yapılanması hakkında Sancak Büyük Bölge Muhasebecisi olduktan sonra öğrendiğim bilgiler ile ilgili şu şekilde açıklamalarda bulunabilirim; ‘Rehberlik’ kavramı benim bu yapılanma içerisinde bulunduğum dönemde duyduğum yapılanma içerisinde en önemli pozisyonda olan bir yapılanma şekliydi. Bu yapılanma içerisinde bulunanlara çok önem veriliyordu. Tüm işleri en üst düzeyde gizlilik içerisinde yapılmaya çalışılıyordu. Bu ‘Rehberlik’ yapılanmasının hiyerarşik düzenini duyduğum ve bildiğim kadarıyla şöyle sıralayabilirim.  Bu yapılanmanın en üstünde Eyalet Talebe Mesulü (ETM) ve Eyalet Lise Mesulü (ELM) olarak adlandırılan kişiler bulunur. Bu iki kavramda bulunan kişiler, aynı seviyede olan kişilerdir. Bu iki kavramın altında ise aynı seviyelerde Büyük Bölge Talebe Mesulü (BBTM), Büyük Bölge Lise Mesulü (BBLM), Büyük Bölge Üniversite Mesulü (BBÜM) olarak adlandırılan kişiler bulunur. Bunların altında ise Bölge Talebe Mesulü (BTM), Bölge Lise Mesulü (BLM), Dost Evi, Ortaokul Mesulü ve Kendi Evinde Kalanlar (KEK) olarak adlandırılan kişiler bulunmaktadır.” İtirafçı, FETÖ yapılanmasından örgüt içerisinden biriyle evlenmeye, katalogdan kız bakmaları gibi baskılar ve özel yaşantısına karışıldığı için 2014 yılında ayrıldığını evrak ve dokümanları Yaka Büyük Bölge Muhasebecisine bıraktığını söyledi.

Sami Gediz-Memleket

 

SÖZDE SELÇUKLU EYALETİ YILLIK HİMMET GELİRİ

ALPARSLAN BÜYÜK BÖLGESİ              60.000.000 TL

YAKA BÜYÜK BÖLGESİ                        25.000.000 TL

ALAADDİN BÜYÜK BÖLGESİ              15.000.000 TL

SAKARYA BÜYÜK BÖLGESİ                10.000.000 TL

AYDINLIK BÜYÜK BÖLGESİ                  6.000.000  TL

SANCAK BÜYÜK BÖLGESİ                     4.000.000  TL

TOPLAM                                                120.000.000 TL