FETÖ ile DHKP/C'nin "ortak kaos planı" davası

FETÖ ile DHKP/C'nin "ortak kaos planı" davası

FETÖ/PDY üyesi eski polislerin, terör örgütü DHKP/C'ye sızdırdığı elemanlar aracılığıyla kaos eylemleri gerçekleştirmeyi hedefledikleri iddialarına ilişkin aralarında eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 13 sanığın yargılanmasına devam ed

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi eski polislerin, terör örgütü DHKP/C'ye sızdırdığı elemanlarca kaos eylemleri gerçekleştirmeyi hedefledikleri iddialarına ilişkin, eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer ile eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 5'i firari, 5'i tutuklu 13 sanığın yargılandığı davada, Bank Asya'nın avukatlığını yapan ve "silahlı terör örgütü yöneticisi" olmak suçundan yargılanan Süleyman Taşbaş hakkındaki dosyanın, bu dava ile birleştirilmesi kararlaştırıldı.

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Ferdi Taşkaya, Mustafa Eren ve Gürkan Türkoğlu ile başka suçtan tutuklu Süleyman Taşbaş ile avukatlar hazır bulundu. Tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Duruşma mahkemeye gelen evrakların okunmasıyla başladı. Mahkeme Başkanı Muhammed Zafer Terzi, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ''silahlı terör örgütü yöneticiliği'' suçundan yargılanan, Bank Asya'nın avukatlığını yapan Süleyman Taşbaş hakkında dosyanın bu dava ile birleştirilmesine karar verildiğini söyledi.

Sanıklardan Gürkan Türkoğlu söz alarak, barodan atanan avukat ile görüşemediğini ve davadaki bazı evrakların kendisine yazılı olarak verilmediğini de belirterek, ''Benim Halkın Hukuk Bürosu'ndan özel avukatım vardı ancak tutuklandı. Yeni avukatımı mahkemeye bildirdikten sonra savunma yapacağım.'' dedi.

Diğer sanık Ferdi Taşkaya da savunmasının hazır olduğunu belirterek, ifade vereceğini söyledi. Sanık Taşkaya'nın avukatının salondan hazır olmaması nedeniyle duruşmaya ara verildi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY ile DHKP/C'nin, kuruluşu, yapısı ve faaliyetleri özetlenerek, bu iki terör örgütü arasındaki ilişki anlatılıyor.

Soruşturmanın başlama gerekçesi olan tanık İ.Ö'nün beyanı ve dilekçelerinden de alıntılar yapılan iddianamede, FETÖ'nün DHKP/C'ye, hedefleri doğrultusunda kullanılmak üzere "Kaos Timi" kurdurduğu belirtiliyor.

DHKP/C'nin eski İstanbul sorumlusu olduğu ve örgüt tarafından infaz edilmek istendiği belirtilen Asuman Akça'nın mağdur olarak gösterildiği iddianamede, sanıklardan Mesut Aykın'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar'daki ikametinin kroki ve haritalarını FETÖ mensupları olan şüpheliler Mehmet Yılmaz, Ali İhsan Kaya ve Halil Karakuzulu'dan Ali Fuat Yılmazer'in bilgisi dahilinde teslim alıp, sonrasında bu örgütün amaç ve stratejisi doğrultusunda terör örgütü DHKP/C'ye ilettiği anlatılıyor.

Sanıklardan eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer, Ali İhsan Kaya, Halil Karakuzu, Mehmet Yılmaz ve Serdar Bayraktutan'ın, "kamu görevlisinin zincirleme şekilde resmi belgede sahteciliği", "terör örgütü üyesi olmak" ve "suçu gizlemek amacıyla tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüse azmettirmek" suçlarından, 33 yıldan 61 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen iddianamede, sanıklar Ferdi Taşkaya, İsmail Aşı, Mustafa Eren, Mustafa Evcil ve Ufuk Yıldırım'ın da "kamu görevlisinin zincirleme şekilde resmi belgede sahteciliği" ve "terör örgütü üyesi olmak" suçlarından, 13 yıl 6 aydan 31 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

İddianamede, sanık Süleyman Taşbaş'ın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla, Gürkan Türkoğlu ve Mesut Aykın'ın da "üye olmamakla beraber silahlı terör örgütü adına suç işlemek" suçundan, 7,5 yıldan 15 yıla hapisle cezalandırılması isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı