FETÖ elebaşı Gülen'in akrabası hakim karşısında

FETÖ elebaşı Gülen'in akrabası hakim karşısında

Kocaeli'de, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in amcasının oğlu tutuklu Şemsettin Gülen, "terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla hakim karşısına çıktı

 Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'in amcasının oğlu tutuklu Şemsettin Gülen'in, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, FETÖ/PDY üyeliğinden hakkında kamu davası açılan tutuklu sanık Gülen ile avukatı Nurcan Özlen katıldı.

Kimlik tespitinin yapılması ve hakkındaki iddiaların hatırlatılmasının ardından söz verilen Gülen, emekli olduğunu, aynı zamanda makine kurulum işleri yapan bir firmada çalıştığını söyledi.

Gözaltına alınmadan önce iş nedeniyle bir haftalığına Eskişehir'de olduğunu belirten Gülen, "Ben Eskişehir'deyken şu an Bursa'da tutuklu olan büyük oğlum Abdülhamit, Başiskele'deki evime gelmiş ve 2 gün kalmış. Oğlum, evimde yapılan aramada ele geçirilen dijital materyalleri bırakmış ve Bursa'ya dönmüş." diye konuştu.

Gülen, el konulan dijital materyallerin kendisine ait olmadığını ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Oğlum Abdülhamit, dinlemem için flash belleğin içine ilahi kayıtları doldurmuş, altına da Fetullah Gülen'in ses kayıtlarını yüklemiş ve arabamın torpido gözüne bırakmış. Arabada flash bellek olduğunu bilmiyordum. Ele geçirilen görüntülerden haberim yok. Esasen evde bulunan Fetullah Gülen'e ait görsel metin ve ses kayıtlarıyla bir alakam yok. Ben Eskişehir'den geldiğimde oğlum evde yoktu. Suçlamaları kabul etmiyorum."

Sanık avukatı Özlen de müvekkilinin suçsuz olduğunu öne sürerek, tahliyesini talep etti.

Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nden Abdülhamit Gülen'in yargılandığı dosya örneğinin istenmesine, Şemsettin Gülen'in evinde bulunan telefon hattının kime ait olduğunun belirlenmesi için GSM şirketine yazı yazılmasına ve sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :