FETÖ davalarında Peygamberi metod terkedilince iş sulandırıldı

FETÖ davalarında Peygamberi metod terkedilince iş sulandırıldı

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Adem Alemdar, “15 Temmuz’un hesabını bir türlü soramadık. Davaları sulandıran ise maalesef siyaset kurumudur" dedi

 

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Adem Alemdar, “15 Temmuz’un hesabını bir türlü soramadık. Şu anda hala belediye başkanlığı, meclis üyeliği yapan, üniversitelerde rektörlük yapan, başka kurumlarda önemli görevler üstlenen, imza atan FETÖ’cüler var. Davaları sulandıran ise maalesef siyaset kurumudur” dedi.

 

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar, Ribat FM’de M. Ali Elmacı’nın programına konuk olarak Konya yerel siyasete ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. CHP seçmeninin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tutumundan Konya’da AK Parti’nin oy oranının düşmesine, Fahrettin Yokuş’un Çorumlalar hakkındaki düşüncesinden FETÖ mücadelesine kadar bir çok konuyu ele alan Alemdar,  bu konularda yapılan hataları da gözler önüne serdi.

 

“CHP’LİLER, ‘ÜLKE YIKILSIN YETER Kİ BAŞIMIZDAKİ ADAM GİTSİN’ DİYORLAR”

24 Haziran Genel Seçimlerine değinen Genel Başkan Alemdar, HDP’nin barajı geçmesinin sürpriz olduğunu söyledi. CHP seçmenini eleştiren Alemdar, “CHP seçmeninin bu kadar şizofren olacağını da kestiremiyorduk. Erdoğan’a olan nefret hastalık haline gelmiş. “Ne olursa olsun, ülke yıkılsın ama başımızdaki adam gitsin” modundalar. CHP’lilerin düne kadar küfrettiği partiye oy bu oranda oy vereceğini hesap edememiştik. Öte yandan MHP’nin barajı aşamayacağına dair çok ciddi veriler vardı. Fakat o da rahat bir şekilde barajı aştı. AK Parti seçmeni “Nasıl olsa Erdoğan’a oy vereceğiz bu listelere bir tepki gösterelim” diyerek çok rahat bir şekilde MHP’ye oy verdi. Belki birçok seçmen hayatında ilk defa vicdanları rahat bir şekilde MHP’ye oy verdiler. Burada AK Parti “mesaj alındı” derken bunları göz önünde bulundurmalıdır. Burada sürpriz olan, İYİ Parti de barajı aştı. Milli Görüş kalıntısı Saadet Partisi giderayak yapacağını yaptı ve hem İYİ Parti ve CHP’ye milletvekili kazandırdılar.  Neticede Başkan Erdoğan açısından büyük bir başarı varken AK Parti açısından kısmen de olsa bir başarısızlık var. Hülasa 24 Haziran seçiminin iki galibi vardır, biri HDP diğeri Akşener’in partisi. İki de kaybedeni vardır; CHP ve Saadet Partisi.

37112090_10211318048377401_5083996562581880832_n.jpg

MESAJ ALINDI MI? YAKINDA GÖRECEĞİZ

24 Haziran Seçim sonuçlarında AK Parti’nin oy oranlarının düşmesinin ardından kongrede olacakların merakla beklendiğini dile getiren Alemdar, Konya’da da mesajın muhatapları mesajı aldıklarını söyledi. AK Parti Konya Milletvekili listesinin hatalı olduğunu sözlerine ekleyen Alemdar, “Eski siyasette milletvekili listelerinin belirlenmesinde il teşkilatlarının etkisi vardı ama şu anda teşkilatların çok fazla sözü geçmiyor. Listeler Ankara’da hazırlanıyor. Türkiye’nin birçok yerinde başarısız olunmuş. Teşkilatlara rağmen onların da istemediği listeler dayatıldı. O zaman suçlu kim? Bütün listelerin altında genel başkan olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası var. Zaten o da “Mesajı aldık” dedi. Teknik olarak suçlu Recep Tayyip Erdoğan’dır, ancak bunu böylece diyemeyiz çünkü bir de onu yönlendiren mekanizmalar, danışmanlar var. Bütün adayları bilebilme imkanı yok. Zira dünyaya posta koymuş bir isim, falanca şehirdeki filanca ismin adaylığı ile uğraşacak vakti de yok zaten. Güvendiği kişiler ‘efendim şu iyi olur’ demiş o da onaylamış. Güvendiği insanlar ‘hangi ismi yazarsak halkın hoşuna gider’ yerine küçük hesaplar yaparsa ortaya çıkan fotoğraf böyle oluyor. Güvendiği insanlar ne düşünmüş, kimi yazarsak başımız ağrımaz, önümüze çıkmaz’ gibi küçük hesaplar yapmış anlaşılan… Bir de Konya’da, listeye bakılırsa aday adaylarına bir nevi hakaret edilmiştir. Neden? Listeye bakın, ya eski teşkilatçıdır ya eski vekil ya da eski başkan… Dışarıdan hiç kimse içeriye sokulmadı. Bu gözardı edilemeyecek kadar büyük bir hata. Tabi bunun sorumluları hesabını verecek. Zira Ağustos ayında kongre var. Orada da belli olacak. Bakacağız, kimler görev alacak, kimler almayacak. En azından mesajın alınıp alınmadığına dair oradan bize bir işaret gelecektir diye düşünüyorum” dedi.

37188658_10211318048897414_5368331665389125632_n.jpg

YEREL SEÇİMLER İÇİN ÖLÇÜ YENİ KABİNEDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabinesini işaret eden Alemdar, bu kabinenin yerel seçimlere örnek olması gerektiğinin altını çizdi. Kabinede yer alan bakanların işin ehli ve uzmanı olduğunu hatırlatan Alemdar, “Kabinede yer alan bakanların birçoğunun ismini yeni duyduk. Sadece 4 bakanlığa tanıdığımız isimler getirilirken diğer bakanlıklar tamamen değişti. Burada Sayın Erdoğan dedi ki; “Bakın ben birkaç başarılı olduğuna inandığım isim haricinde hepsini değiştirdim. Siz de değişeceksiniz” Yeni hükümetin fotoğrafı belediyelerde hatta meclis üyeliklerinde dahi sıra dışı insanların olacağına işarettir. İnşallah da böyle olur. İnşallah mesaj alınmıştır” diye konuştu.  

 

YENİ BAKANLAR SİYASETE GEBE DEĞİL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Konyalı olmasının sevindirici olduğunu söyleyen Alemdar, “Konya’dan iki bakan çıktı. Eski sistemde “Biz Konya’dan şu kadar oy oranı ile destek olduk falanca bakanlığı istiyoruz” gibi söylemler olurdu. Ama yeni kabine ile Sayın Erdoğan bu siyasetin değiştiğini gösterdi. Dolayısıyla yeni sistemde hangi bakanın hangi şehirden olduğunun hiçbir kıymeti yok. Bu bakanların Konya halkına bir vefa borcu vardır ama siyaset mekanizmasına bir gebeliği, bir borcu yok. Misal, bu iki bakanın da daha önceden AK Parti teşkilatının önünden bile geçtiğini sanmıyorum. Yani şehri hariç siyasete eyvallah edeceği hiçbir durum yok. Tabi ki vefa gereği şehrine, ilçesine, beldesine katkıda bulunmak ister ve bulunacaktır da. Lakin bunu siyasetin baskısıyla yapmayacağı kesin. Dolayısıyla bu beklentide olmak yanlıştır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

FAHRETTİN YOKUŞ KENDİ İTİBARINI BİTİRDİ

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un sosyal medya hesabında Çorumlular hakkındaki hakaret cümlelerini de değerlendiren Alemdar, Yokuş’un milletvekili olmasıyla ‘ne oldum delisi’ olduğunu, her şeyi yapabileceği düşüncesine kapıldığını söyledi. Alemdar, Yokuş hakkında şöyle eleştiride bulundu; “Birinci dakikada kendi kalesine gol attı. Kendi itibarını kendisi bitirdi. Bu millet seni Konya’ya da sokmayabilir. Bundan böyle maaşını alsın, yerinde otursun. Zaten o partinin bir geleceği de yok. Bir partiyi halk kurarsa gider, bunlar bir talimatla kuruldu. Çok uzun gideceğe de benzemiyor. Milletin siyasetine ayak uyduramayan hiçbir parti ayakta kalamaz zira önümüzde bunun çok fazla örneği var.”

 

FETÖ DAVALARI SULANDIRILDI

15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana 2 yıl geçmesine rağmen bazı davaların sonuca kavuşamamasını ele alan Alemdar, kısa sürede bu davaların sonuçlanması gerektiğinin altını çizdi. 15 Temmuz’un Türkiye tarihi açısından çok önemli bir tarih olduğuna değinen Alemdar, “15 Temmuz şenlik havasında yaşayacağımız bir şey değil ama namussuzlar derdest edildiği için sevinç de yaşıyoruz. 15 Temmuz’u anıyoruz, üzülüyoruz, ağlıyoruz ama darbe girişiminin üzerinden tam 2 yıl geçmiş olmasına rağmen hala neticelenmeyen mahkemeler var. Çok hızlı bir şekilde bunların yapılması lazımdı. Süreç uzadı, savsaklandı. Misal, darbe girişimi olmuş yaşanmış hemen ardından Karaman’da Ağır Ceza Mahkemesi’nin en tepesindeki isim FETÖ davalarına bakıyor. Bir yıl boyunca bu adam darbe girişimi hakkında kararlar alıyor bir yıl sonra bu adamın FETÖ’cü olduğu ortaya çıkıyor. Bunun gibi çok fazla örnek var. Davalar olağanüstü bir şekilde sulandırıldı. 2 yıl geçmesine rağmen gerçek suçluların çoğuna henüz ulaşılamadı. Fakat bu hain darbe girişimi bir de hayra vesile oldu. Nasıl mı? Sistem değişti. Bu sistemin değişmesiyle birlikte insanlar yeniden tepeden tırnağa gözden geçirilmelidir. Özellikle Türkiye açısından stratejik konumda olan insanlar” şeklinde konuştu.

 

PEYGAMBERİ METOT SİYASETE KURBAN EDİLDİ

15 Temmuz hain darbe girişiminden geçen bu süre zarfında bazı suiistimallerin yapıldığını da dile getiren Alemdar eleştirilerini şöyle sıraladı; “15 Temmuz’un mesajını hala alamadık. Şu anda belediye başkanlığı yapan, başka kurumlarda önemli görevler üstlenen, imza atan FETÖ’cüler var. Sulandıran yine siyaset mekanizmasıdır. Bir yakını için araya giren siyasetçiler var ve o durum bir yakını ile kalmıyor, sonrası geliyor. Burada peygamberi metod uygulanmalıydı. Nasıl mı? “Yanlış yapan kızım Fatıma da olsa elini keserim.” Bu metot siyasete kurban edildi. Falanca şehri Cumhurbaşkanı Erdoğan birilerine emanet etmiş ve talimatı vermiş; ‘FETÖ’cüleri bul’ Peki o ne yapmış? Bulmak yerine delil karartarak olayı sulandırmış.”

 

ÜNİVERSİTELERDE FETÖCÜLERE DOKUNULMADI

Üniversitelerdeki FETÖ yapılanmalarını da ele alan Alemdar, “Pek çok üniversitede FETÖ’cülere el sürülmediğini iddia ediyorum. Konya’da da bazı üniversitelerde neredeyse hiç el sürülmedi, sürülmüş gibi yapıldı. Şu anda bunlar çok önemli kararlara imza atıyorlar. Siyasette de temizlenemeyen FETÖ’cüler var. Aşağıda çok çabuk harcanılan isimler oldu. Harcanılmalı mıydı? Evet, Sayın Cumhurbaşkanımızın bütün uyarılarına rağmen ısrarla aynı hatayı yapanların gözünün yaşına bakılmamalıydı öyle de oldu. Ama aşağıdakilere hızlıca yapılan uygulama yukarıdakilere yapılamadı” dedi. Bir zaman sonra şuanda bizimle birlikte FETÖ aleyhine sohbet eden kimi isimlerin de aslında FETÖ’cü olduklarını duyarsak veya görürsek şaşırmayalım. Şahsen ben, o kadar çok yöneticiden şüpheleniyorum ki bunları kime söylesem beni suçlayıverecek bir mekanizma var şuan. Mecburen bekliyoruz. Bu vesile ile 15 Temmuz 2016’da darbecilere geçit vermemek için canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Her şeye rağmen samimiyetimiz kurtarıyor bizi. Reisin samimiyeti pek çok hatayı hayra tebdil ediyor inşallah…