FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Şener'i dinledi

FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Şener'i dinledi

Gazeteci yazar Nedim Şener, "Askerlerin ifadelerini görüyoruz, tiyatro ifadesi geçmiyor, hiçbiri 'biz Erdoğan ile hükümet ile anlaştık' demiyor. Tiyatro savunmasına giren bu işin failidir, zihnen ve fiilen içindedir." dedi.

Gazeteci yazar Nedim Şener, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Askerlerin ifadelerini görüyoruz, tiyatro ifadesi geçmiyor, hiçbiri 'biz Erdoğan ile, hükümet ile anlaştık' demiyor. Tiyatro savunmasına giren bu işin failidir, zihnen ve fiilen içindedir." dedi.

 

AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek başkanlığında toplanan, 15 Temmuz darbe girişimini, darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Nedim Şener'i dinledi.

 

"Hrant Dink cinayeti ve İstihbarat Yalanları" adlı bir kitap yazdıktan sonra hayatının tamamen değiştiğini, tehditler almaya başladığını söyleyen Şener, "Karşımda polisleri değil, FETÖ'cüleri buldum. AKP'lileri kızdıracak çok kitap yazdım ama böyle tehditler, esrarengiz telefonlar almamıştım, tutuklanma endişesi yaşamamıştım. Erdoğan ile cemaatin kavgasının tohumunun Hrant Dink cinayeti olduğunu düşünüyorum. 7 Şubat 2012 MİT krizi, 3 bakanın karıştığı yolsuzluk operasyonları da FETÖ darbe girişiminin devamıdır." diye konuştu.

 

"Tiyatro iddiası, savunma ifadesi"

FETÖ'nün ana soruşturmalarının son derece sağlıklı yürütüldüğünü aktaran Şener, Fetullah Gülen'in darbe girişimine "tiyatro" diyenlerin iddialarına ilişkin ise "Bu bir savunma ifadesidir. Askerlerin ifadelerini görüyoruz, tiyatro ifadesi geçmiyor, hiçbiri 'biz Erdoğan ile hükümet ile anlaştık' demiyor. Tiyatro savunmasına giren bu işin failidir, zihnen ve fiilen içindedir." dedi.

 

Şener, Fetullah Gülen'in kendi örgütü içinde de güvenirliliğini yitirmeye başladığını belirterek, "Son zamanlarda videolarındaki o saçma sapan konuşmaları, örgütü tekrar toparlamaya çalışmasıdır." ifadesini kullandı.

 

Fetullah Gülen'in ABD'de kalış şeklinin CIA'nın bir operasyonu olduğunu anlatan Şener, "Dünyaya ve Türkiye'ye büyük bir oyun oynuyorlar. Her gün videolar önünde 'Fetullah Gülen' denilen bir şizofrenik yapı, bize sanki bütün örgütü 'o temsil ediyormuş' görüntüsü veriyor; hayır. Beyaz Saray ile ABD Dışişleri Bakanlığı ile istihbarat örgütleriyle ilişkilerini yürüten bir sürü adamları var. Arkada bir laboratuvar var, başka türlü ayakta durmaları mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.

 

"Bütün siyasi parti liderleri iyi şekilde korunmalı"

Darbenin ana hedeflerinden birinin Erdoğan'ın yok edilmesi olduğunu belirterek, bütün siyasi parti liderlerinin iyi şekilde korunması gerektiğini ifade eden Nedim Şener, şu ana kadar ihraç edilenlerin, edilmesi gerekenin yüzde 10'u kadar olduğunu kaydetti.

 

Komisyon üyelerine seslenen Şener, "Çok iyi niyetli olduğunuza eminim, dışarıda sizin yaptığınız çalışmaları takip eden FETÖ çetesi var, siz kavga ederseniz onlar kazanacaklar. Siyasi tartışmaları bir kenara bırakın, karşınızda FETÖ diye bir çete var." dedi.