FETÖ darbe girişimine tepkiler

FETÖ darbe girişimine tepkiler

HÜDA PAR Partisi Genel Başkanı Yapıcıoğlu: - "Darbenin başarısız olmasının en önemli sebebi; halkın inancıyla değerleriyle barışık bir hükümetin işbaşında olması, darbeye karşı halkı sokaklara çağırmış olması, halkın da olağanüstü bir direniş göstermiş ol

BATMAN (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Darbenin başarısız olmasının en önemli sebebi; halkın inancıyla değerleriyle barışık bir hükümetin işbaşında olması, darbeye karşı halkı sokaklara çağırmış olması, halkın da olağanüstü bir direniş göstermiş olmasıdır." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla Batman Valiliği önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Yapıcıoğlu, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

15 Temmuz gecesinde darbe teşebbüsünün yaşandığını anımsatan Yapıcıoğlu, "bütün darbeler gibi bu darbe girişiminin de emperyalistler tarafından planlandığını" söyledi.

Yerli işbirlikçilerin darbeyi icra etmeye kalkıştıklarını belirten Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Şükürler olsun ki başarılı olmadı, sonuca ulaşmadı. Onları harekete geçiren, tahrik eden uluslararası güçler elbette bunların başarısız olmasından, bu girişimin başarısız olmasından rahatsız oldular, üzüldüler. Şimdi de o işbirlikçilerin birer birer yakalanmasından, tutuklanmasından ciddi şekilde rahatsız oluyorlar, onlar için kaygılandıklarını da yüksek sesle dile getiriyorlar."

Yapıcıoğlu, darbenin başarıya ulaşmamasının en önemli nedeninin halkla barışık bir hükümetin mevcudiyeti olduğunu vurguladı.

"Bu darbenin başarısız olmasının pek çok sebebi var." diyen Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Bu sebeplerin en başında geleni, darbeyi yapan güruhun daha önce pek çok kişiye, binlerce, on binlerce hatta belki de milyonlarca insana haksızlık yapmış olmaları ve yapılan haksızlıklardan dolayı mağdur duruma düşmüş mazlum insanların onlara çok halisane duygularla beddua etmiş olmasıdır. Bir diğer sebebi ise halkın inancıyla değerleriyle barışık bir hükümetin işbaşında olması ve darbeye karşı halkı sokaklara çağırmış olması, bunun yanında pek çok partinin de darbeye karşı halkı direnişe davet etmesidir. Halkın da olağanüstü bir direniş göstermiş olmasıdır."

-"Kurunun yanında yanan yaşların vebali de bu örgütün boynunadır"

Darbe girişimi sonrası kamu kurumlarında FETÖ mensuplarına yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında açığa alınanların yanında örgütle ilişiği olmayanların da etkilendiğini aktaran Yapıcıoğlu, bunun vebalinin darbecilerin boynunda olduğunu ifade etti.

"İhtiras sahipleri kaybetti" diyen Yapıcıoğlu, "İhlasla bir şeyler yapmaya çalışanlar ve onlarla birlikte lekelenen insanların zulme maruz kaldıkları bugün açığa çıkmış oldu. İhlas kazandırdı, ihtiras sahipleri kaybetti. Takva sahipleri kazandı, takiye yapanlar kaybetti. Darbeciler, 40 yılda biriktirdiklerini 40 saatte kaybettiler." ifadelerini kullandı.

-"Halkın değerleriyle barışık sistem olmalı"

Kamuda FETÖ üyelerinin temizlenmesinin ardından halkın değerleriyle barışık bir sistemin kurulması gerektiğine dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Bundan çıkarılması gereken ders, bunlar kamudan temizlenirken sistem adeta yeniden kurulacak. Sistem yeniden bir devlet sıfırdan bir devlet kurulurmuşçasına bir çaba gerekecek. Bu darbenin önlenmiş olmasındaki etkenlerin başında şu anda başta bulunan hükümetin halkın değerleriyle barışık olması hususu, bir adım öteye götürülerek sistem yeniden kurulurken bu kez sistemin haklın değerleriyle barışık olmasına mutlak surette dikkat edilmesi gerekir. Evet, sistem yeniden kurulacaktır. Bu bir fırsattır." dedi.

Her şerden bir hayrın çıktığını ifade eden Yapıcıoğlu, şer gibi görünen darbe girişimin sonuçları bakımından hayırlara vesile olacağını kaydetti.

Alanda demokrasi nöbetinde bekleyen binlerce kişi sık sık, "İşte ordu işte komutan", "Hainler halka hesap verecek", "Dik dur eğilme Batman seninle", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Darbeler tutmaz ezanlar susmaz" sloganları attı.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :