FETÖ darbe girişimine tepkiler

FETÖ darbe girişimine tepkiler

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: - "Bütün darbeler emperyalistler tarafından planlanır, onların işbirlikçileri, kuklaları, maşaları tarafından icra edilir. 15 Temmuz'daki de yine uzaklarda bir yerlerde okyanusun öte tarafında planlandı, buradaki işbirli

ŞANLIURFA (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Bütün darbeler emperyalistler tarafından planlanır, onların işbirlikçileri, kuklaları, maşaları tarafından icra edilir. 15 Temmuz'daki de yine uzaklarda bir yerlerde okyanusun öte tarafında planlandı, buradaki işbirlikçileri tarafından icra edilmeye çalışıldı, lakin başarısız oldu." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla Şanlıurfa'nın Rabia Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap eden Yapıcıoğlu, katılımcıları Türkçe, Arapça ve Kürtçe selamladı.

Yapıcıoğlu, Türkiye'nin 15 Temmuz'da büyük bir felaketle karşı karşıya bırakılmak istendiğini ancak halkın, cuntaya karşı göğsünü siper ederek bunu engellediğini belirtti.

Paralel Yapı yüzünden uzun yıllar haksız yere cezaevinde kaldığını belirten Yapıcıoğlu, yaşanan zulümlere çok kez şahit olduğunu ve bunu milletle dalga geçer gibi yaptıklarını anlattı.

Yapıcıoğlu, yaptıkları zulümler nedeniyle söz konusu yapıya mensup görevlilerin meslekten ihraç edildiğine şahitlik ettiklerini aktararak, buna rağmen onların adaletli yargılanmasını istedi.

Darbe girişiminin başarısız olmasında özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin toplumla kurduğu diyaloğun önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye gibi memleketlerde ortalama 10 yılda bir darbe teşebbüsleri oluyor, bu memlekette neden bu kadar darbe yapılıyor, birazda bunun üzerinde kafa yormamız lazım. Sistem kurulurken halkın değerleriyle, inancıyla barışık bir sistem kurulmadı, şu şer gibi görünen şeyden bir çok hayır çıkacak inşallah, işte çıkacak olan hayırlardan birisi de şu olsun, devleti yeniden dizayn ederken halkla barışık bir sistem olmasına azami gayret sarf edelim. Bu darbenin geri püskürtülmesi için milyonların sokaklara dökülmesinin sebeplerinden bir tanesi de şuydu, memleketin inancına küfretmeyen, onun inancıyla barışık, onun kıyafetiyle, örtüsüyle barışık bir hükümet olduğu için insanlar çıktı kendisini tanklara siper etti, paletlerin altına yattı. Sadece memleketi idare edenler halkın inancıyla, değerleriyle barışıktır diye böyle oluyorsa sistemin kendisi gerçekten bu milletin sistemi olursa o zaman emin olun darbeye teşebbüsü bile hiç kimse aklından bile geçiremez."

- "Darbeler emperyalistler tarafından planlanır"

Yapıcıoğlu, FETÖ örgütünün tehlikeli olduğuna dikkati çekerek, vatandaşlardan meydanlara sahip çıkmaya devam etmelerini istedi.

Zekeriya Yapıcıoğlu, "Bütün darbeler emperyalistler tarafından planlanır, onların işbirlikçileri, kuklaları, maşaları tarafından icra edilir. 15 Temmuz'daki de yine uzaklarda bir yerlerde okyanusun öte tarafında planlandı, buradaki işbirlikçileri tarafından icra edilmeye çalışıldı, lakin başarısız oldu. Bunun birçok sebebi var ama nihayetinde Rabbim durmasını istediği için bu teşebbüs son buldu, sonuca ulaşmadı. Bunu durduran Allah'tı, bizi koruyan Allah'tı o yüzden şükretmeyi asla ihmal etmeyelim, buna layık olmaya çalışalım." dedi.

Programa, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :