"FETÖ bir buzdağı"

"FETÖ bir buzdağı"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin:- "FETÖ'nün arkasındaki güçler 15 Temmuz'da mağlup oldular, başarısızlıklarına hala inanamıyorlar"- "(FETÖ ile mücadelede) İyi bir enformasyon, iyi bir grup çalışması, takip sistemi ve sonuca gidecek bir mekaniz

aziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) arkasındaki güçlerin, 15 Temmuz’da nasıl suçüstü yakalanıp mağlup olduklarını gördük. Başarısızlıklarına hala inanamıyor ve şoktalar." dedi.

Şahin, 15 Temmuz darbe girişimi, FETÖ ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) zirvesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fatma Şahin, UCLG 5. Zirvesi için geldikleri Kolombiya'nın başkenti Bogota'da yapılan oturumlarda, 15 Temmuz darbe girişimini ve sonrasında yaşananları anlattıklarını belirtti.

FETÖ'nün, yurt dışında da ciddi bir tehdit olduğuna değinen Şahin, "altın nesil yetiştirmek" ve "Türkçeyi dünya dili yapmak" iddialarıyla hareket eden bu yapılanmayla ilgili "FETÖ bir buzdağı" benzetmesini yaparak şunları kaydetti:

"Bu yapının ipi kimlerin elinde belli değil. FETÖ'nün ipini elinde tutanların, bölgemiz ve ülkemiz üzerindeki emellerini nasıl gerçekleştirmeye çalıştığını 15 Temmuz'da gördük. Bu kuklanın oynatıcılarının, 15 Temmuz'da nasıl suçüstü yakalanıp mağlup olduklarını da gördük. Başarısızlıklarına hala inanamıyorlar ve şoktalar."

Şahin, FETÖ'nün yurt dışında da dezenformasyona devam ettiğini, örgütün elindeki finansal gücü başka ülkelerdeki karar mekanizmalarını etkilemek ve sivil toplumu yönlendirmek için kullandığını dile getirdi.

Örgütün, yabancıları Türkiye konusunda yanlış yönlendirdiğini ifade eden Şahin, "Dolayısıyla bu yapıyla hiç durmadan, yorulmadan mücadele etmemiz, sonuca gitmemiz ve bu yapıyı hem içeride hem de dışarıda yok etmemiz gerekiyor." dedi.

Fatma Şahin, oturumlarda Anadolu Ajansı'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı ile Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) hazırladığı kitapçığı dağıttıklarını anlattı.

Belediye başkanlarıyla birebir görüşmelerinde 15 Temmuz süreci ve FETÖ yapılanması hakkında bilgi verdiklerini aktaran Şahin, "Bizim açımızdan bu konu çok önemli. Hem platformun gereğini yapmak hem de ülkemizin çıkarlarını savunmak amacıyla 15 Temmuz darbe girişimini, akademik çevrelere, yerel yöneticilere ve STK temsilcilerine anlatmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Bunun için de iyi bir enformasyon, iyi bir grup çalışması, takip sistemi ve sonuca gidecek bir mekanizma kurmamız gerekiyor. Türkiye'de bunun alt yapısını oluşturmamız, dışarıda da bu mücadeleyi büyükelçilerimiz üzerinden yönetmemiz gerekiyor." diyen Şahin, Türkiye'nin sadece FETÖ ile mücadele edecek bir birime sahip olmasının, bu birimin de her yönüyle bu işi takip etmesi gerekliliğinin altını çizdi.

Fatma Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu başlı başına uğraşılması gereken bir iş. Hala uzantıları, kanser hücresi gibi tüm dünyaya yayılmış durumda. Kökten temizlenmesi için de iyi bir orta ve uzun vade planı yapmamız, kurumsal altyapı oluşturmamız gerekiyor. Ben bu gördüklerimi Türkiye'de de ilgili bakanlarımızla paylaşacağım. Herkes kendi içinde bir şeyler yapıyor ama bir koordinasyon sorunu var. Tek çatı altında olmalı bu mücadele. Benim gördüğüm kadarıyla Başbakanlık çatısı altında, ilgili bütün bakanlıkların temsilciliklerinin de bulunduğu bir yapıya ihtiyacımız var."

-"Dünya, üç maymunu oynuyor"

Fatma Şahin, UCLG konusunda da Türkiye'nin, dünyada hak ettiği yere gelebilmesi için bu tür organizasyonları etkin bir şekilde kullanması gerektiğini vurguladı.

Şahin, yeni UCLG Başkanı Parks Tau'nun yoksulluk ve göç üzerinde çalışacağını aktararak, "Biz artık kendisiyle oturur konuşur çalışırız. Yeni başkanın da demokratik bir olgunluk içinde herkesin başkanı olduğunu göstermesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Ortadoğu'nun mevcut haliyle dünyanın en önemli bölgesi olduğunu vurgulayan Fatma Şahin, Bogota'da Türkiye'nin ve Gaziantep'in mültecilerle ilgili çalışmalarını da anlattığını aktardı.

Şahin, dünyanın Türkiye'nin mülteciler için yaptıkları karşısında "üç maymunu oynadığını" sözlerine ekledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :